Vaxholm får ny tennishall med två banor

I många år har Vaxholms Tennisklubb haft endast en bana inomhus för sina drygt 300 medlemmar, men nu fördubblas kapaciteten. Den nya tennishallen, med en klart förbättrad befintlig bana plus en helt ny, väntas stå klar i mitten av juni.

  • Publicerad 12:01, 21 maj 2018

– Många barn som har stått i kö får nu möjlighet att träna tennis. Från och med hösten kommer vi köra igång en tennisskola för många fler juniorer än tidigare. Men vi ska också utöka vuxenträningen och sätta fart på de interna gruppspelen, säger klubbens chefstränare Ulf Persson.

Efterlängtad utbyggnad

Utbyggnaden av tennishallen har varit efterlängtad, berättar Tommy Svensson, ordförande i Vaxholms TK.

Knattar och juniorer, men även vuxna, får bättre möjligheter att träna, förklarar klubbens ordförande Tommy Svensson. Foto: Vaxholms TK

– Vi vill i första hand satsa på våra knattar och juniorer och erbjuda dem möjligheter att träna mer och oftare. Men även vuxentennisen ges chansen att växa, säger han.

Ska delta i seriespel

Bland annat ska klubben nu delta med ett dam- och ett herrlag i Svenska Tennisserien.
– Ja, nu kan vi ha lag i seriespel och möta andra klubbar. Två banor är ett krav för att kunna göra det. Det här blir ett rejält lyft för oss, jättekul! säger John Parkinson, vice ordförande i klubben.

Två banor med Plexipave

Arbetet med att bygga ut hallen inleddes i början av januari. Vårterminen har ställts in då den tidigare banan fräschas upp med ny belysning och nytt underlag, båda banorna kommer att ha Plexipave.
– Vi har haft en liten tennisskola för de yngsta barnen i gympahallen, men annars har verksamheten legat nere sedan januari, säger John Parkinson.

Färdig i juni – fest i september

Men den som väntar på något gott. Den nya tennishallen väntas stå färdig i mitten av juni och kommer då att invigas av kommunen. Banorna kan bokas under sommaren, men lär tas i bruk fullt ut i augusti då abonnemangen startar igen. Och den 8 september har klubben sin egen invigning med aktiviteter för knattar och juniorer, invigningstal, uppvisningstennis och på kvällen en stor middag för alla vuxna klubbmedlemmar.

Införlivas i Vaxholms sportcentrum

Den upprustade och moderniserade tennishallen införlivas i och blir ett välkommet tillskott till det sportcentrum som har vuxit fram i Vaxholm de senaste åren.

Fakta

Över 60 barn i tennisskolan

Vaxholms Tennisklubb bildades 1936 i samband med att grusbanan på Lägret i Vaxholm invigdes.
Vid årsskiftet 17/18 hade klubben 340 medlemmar – 92 damer och 129 herrar, plus 36 flickor och 83 pojkar under 20 år.
Vaxholms Tennisklubb bedriver en tennisskola med i nuläget över 60 aktiva barn och ungdomar i åldern 7 till 16 år. Tennisskolan leds av Ulf Persson som har fem ungdomstränare till sin hjälp.

Visa merVisa mindre