De boende i Tuletornen kan nu dricka vattnet igen utan att koka det. Foto: Ulrica Andersson

Vattnet i Tuletornen behöver inte kokas längre

Boende i Tuletornen rekommenderades att koka dricksvattnet i sju dagar – redan nu lyfts rekommendationerna.

  • Publicerad 11:54, 15 nov 2021

Det var förra tisdagen som Sundbyberg Avfall och Vatten (Savab) gick ut med informationen på sin hemsida om att en vattenledning vid Tulegatan 16 och 18 hade blivit avgrävd i samband med fastighetsägarens markarbeten.

Ledningen lagades, men det fanns en risk att det under tiden hade kommit in partiklar av jord och grus i vattnet. För att vara på den säkra sidan gick Savab ut med kokningsrekommendation av dricksvattnet i väntan på att det kom provsvar på den vattenanalysen som gjordes.

Ingen fara

Analysen av dricksvattnet på Tulegatan 16 och 18 är nu klar och visar att det är säkert att dricka kranvattnet utan att koka det.

– Vattenproverna har analyserats och visar att vattnet är godkänt att dricka enligt Livsmedelsverkets högt ställda krav, säger Maria Wahlberg, kommunikationschef på Savab. 

Savab ska ha meddelat de boende på adresserna via sms och pratat med styrelsen och andra påverkade.

Fler nyheter i Vi i Sundbyberg

Här ska äldre få träna upp sin power

Nyheter 78-årige Göran en förebild när tyngdlyftningsklubb satsar på seniorer Tekniken måste sitta innan seniorerna som ska styrketräna i Löthallen får gå på de tyngre vikterna. Men vem vet – kanske blir nybörjarna lika starka som 78-årige världsmästaren Göran Malmberg till...onsdag 24/11 1:15

Gabriella är årets lärare i Sundbyberg

Nyheter Undervisar på Viktor Rydberg gymnasium i Sumpan Hallå där, Gabriella Parezanović, förstelärare samt lärare i historia och religionskunskap på Viktor Rydberg gymnasium. Grattis! Du vann utmärkelsen Årets lärare i Sundbyberg på 2021 års lärargala.måndag 22/11 10:58