Den ursprungliga planen var att hålla stängt 19–27 mars för renovering. Men en vattenläcka natten till den 18 mars ställde till det och butiken fick sätta upp "stängt"-skylten redan i fredags.

– Det var sprinklerröret i rummet ovanför Systembolaget som läckte och den lokalen tillhör inte centrum. Saneringsarbetet har inletts och det är inte helt klart hur lång tid det tar. Dels ska delar av innertaket bytas ut, dels ska lokalen torkas ut, säger centrumchef Maria Helling.

Vilka butiker påverkas och hur länge?

– Det var endast Systembolaget som butik som drabbades av läckaget och vi jobbar med att återställa lokalen med torkning och kontroller enligt rutiner vid en vattenläcka.

Vilka butiker ska renoveras?

– Det pågår underhållsarbete där Systembolaget bland andra är påverkade. Det mesta är redan färdigt, men några butiker kvarstår och det är apoteken och Bokcompaniet. Endast lilla apoteket i västra delen av centrum kommer hålla stängt en kortare period, men då är apoteket i norra delen öppet.

Kan Systembolaget öppna som planerat den 28 mars efter vattenskadan?

– Vi siktar på det, men det är lite tidigt att säga just nu. Vi jobbar nu med torkningen och får se hur lång tid som krävs.

Några klagomål på att Systembolaget håller stängt har hon inte fått in.

– Jag tror att folk har förståelse för att vattenläckan tvingat butiken att hålla stängt under saneringsarbetet.

Den törstige får under tiden ta sig till Systembolaget i Rotebro, vilket är närmast för Väsbyborna.