Höstfest. I början av oktober anordnades Västertorps höstfest i centrum. Foto: Byrd/Daniel Holking

Västertorp gick man ur huse när restriktionerna släppte

När restriktionerna släppt var Västertorpsborna redo – och köpsugna. Marknadsdagen bjöd på vackert väder och på schemat stod både loppis och ponnyridning.

  • Publicerad 15:12, 15 okt 2021

Det märktes att folk var glada att komma ut och vara bland andra människor

Lördag den 2 oktober, helgen efter att restriktionerna släppte, anordnades Västertorps höstfest i centrum. Arrangörerna bakom var Västertorps företagarförening som har anordnat marknader där sedan slutet av 80-talet.

På schemat stod ponnyridning, fiskedamm, tipsrunda, spel på chokladhjul och möjlighet för barn att få slingor i håret.

Loppis som lockade många

Det kom även två foodtrucks till platsen. Dessutom anordnades en loppis där platserna gick åt som smör i solsken. Omkring 90 platser var uthyrda när marknaden startade. Tre av dem som sålde sina gamla grejer på loppisen var Daniel Holking, Henrietta Löfgren och sonen William.

– Folk var på bra humör och köpsugna så det mesta gick åt. Det som sålde bäst var Williams träningskläder men även mammas smycken gick bra. Det märktes att folk var glada att komma ut och vara bland andra människor, säger Henrietta Löfgren.

Det soliga vädret kan ha varit en bidragande faktor till den stora åtgången.

–  Vi har stått två gånger tidigare och vi har aldrig sålt så bra. Dels brukar vädret påverka mycket men det berodde nog också på att restriktionerna släppt. Folk ville ut och socialisera sig. Det märktes att folk pratade med varandra och hade trevligt, säger Daniel Holking.

Loppis. Henrietta Löfgren och William Holking lyckades sälja nästan allt från sitt loppisbord. Foto: Byrd/Daniel Holking