Ögonläkaren Lasse och IVA-sjuksköterskan Elinor bodde grannar i Traneberg utan att ha en susning om att båda var singlar som längtade efter kärleken.

Under vårens säsong av SVT:s dejtingprogram "Gift vid första ögonkastet" blev det ändring på den saken.

Aldrig setts i snabbköpet

– Lite nervös i samband med matchningen var jag, samtidigt som jag tog det lite med en klackspark. Det värsta som kunde ske var en bråkig eller tråkig månad ihop, men vi fick genast en fin kemi, säger Lasse.

Ni hade aldrig sprungit på varandra på matbutiken?

– Nej, aldrig. Det är såklart lite lustigt att vi bodde så nära varandra.

Att gifta sig i tv med någon man aldrig träffat – hur är det?

– Svårt att beskriva. Kul, spännande, festligt och lite nervöst på samma gång, säger Lasse.

Elinor var lugnare.

– Det var ju pirrigt och spännande. Men jag hade en stor tilltro till detta, att experimentet skulle gå vägen för mig. Därför kände jag mig ganska lugn innan giftermålet, säger hon.

Lasse anmälde sig på impuls, berättar han.

Tv-inspelningen jobbig

– Det är väldigt viktigt att man är realist mer än bara romantiker och drömmare. Man måste vara trygg och stabil om man söker. Själva tv-inspelningen var mycket jobbigare än jag hade trott.

Elinor var själv en trogen tittare i alla år fram tills att hon själv anmälde sig.

Tipsar du andra att ställa upp?

– Absolut, sök! Du utvecklas enormt som person och hur det än går finns det bara vinster. Jag är väldigt glad att jag sökte.

Deltagarna får inte avslöja något ur programmet så den som är nyfiken på att se om matchningen håller får ge sig till tåls till 8 april, när sista avsnittet sänds.