Kram. Bertil Monegrim vill alltid sprida glädje och kärlek i sina insändare – nu skickar vi tillbaka lite och säger stort grattis på 85-årsdagen den 8 februari! Foto: Mikael Andersson

Västerorts egen glädjespridare fyller 85 år

Grimstabon Bertil Monegrim har skrivit över 50 000 insändare och kallar sig själv för glädjepridare. Vi ringde upp för att hälsa grattis på 85-årsdagen – tillbaka fick vi en kärlekens hälsning inför alla hjärtans dag.

  • Publicerad 16:37, 8 feb 2021

Jag kommer att fortsätta att skriva insändare varje dag i veckan, även på julafton.

Stort grattis Bertil Monegrim! Hur känns det att fylla 85?

– Tack! Jag brukar inte ta så hårt på det där med födelsedagar så jag firar inte på något speciellt sätt. Det blir lite firande här hemma med min dotter.

Vad har du för planer som 85-åring?

– Jag ska anmäla till Guiness rekordbok att jag har skrivit flest insändare i världen, över 50 000, och att jag har varit på flest tv-inspelningar – över 3000.

Bertil har varit med i 3000 tv-inspelningar

– Nej, inte så länge hjärnan är med. Ett tag skrev jag 45 insändare i veckan, men nu ligger jag på 20 ungefär. Och jag kommer att fortsätta att skriva insändare varje dag i veckan, även på julafton.

Födelsedagsbarn. Den 8 februari fyller Bertil Monegrim 85 år. Foto: Mikael Andersson

Hur har du det i coronatider?

– Det är tråkigt att inte kunna gå på gympan på Växthuset i Vällingby, det är så många fina människor man träffar där annars, även i butikerna i centrum. Men jag kör på med min motionscykel här hemma, och så har jag mina övningar från Friskis. Jag var gympaledare där i 27 år, tre gånger i veckan.

Snart är det alla hjärtans dag. Har du någon kärlekshälsning till läsarna?

– En insändare som jag tänker på särskilt just nu lyder så här: Är du ledsen i dag ska du veta att morgondagen alltid är en ny möjlighet för solen att åter få lysa i ditt hjärta. Glöm alla tråkigheter som är och som har varit. Och sikta framåt. För det finns inga problem som är så stora att de inte kan övervinnas. Se på den vackra naturen som är till just för dig. Lova att vara rädd om dig för du är älskad. Du är en bit som finns med i livets stora pussel och du behövs för att vi ska leva vidare.