Vässa kunskaperna på sommarskola

Elever som riskerar att inte nå behörighet till gymnasiet eller saknar godkända betyg erbjuds sommarskola i år. I Västerort och Bromma öppnar flera skolor upp för sommarskola.

  • Publicerad 11:17, 2 jul 2018

2 400 elever i som går i grundskola och gymnasiet i Stockholms stad erbjuds möjligheten att gå i sommarskola i år.

I grundskolan är det 980 elever som erbjuds sommarskola på 51 olika skolor inom staden och för gymnasiet handlar det som över 1400 elever som erbjuds sommarskola på Blackebergs och Thorildsplans gymnasium.

Då är det viktigt att den här andra chansen finns

Olle Burell

– Sommarskola är ett viktigt erbjudande till våra elever som av olika skäl inte hunnit med skolarbetet under året. Det kan handla om att du varit sjuk en längre tid eller haft andra svårigheter. Då är det viktigt att den här andra chansen finns. Vi har under mandatperioden byggt ut sommarskolan för varje år och jag är glad över att så många unga tar den här chansen att läsa ikapp, säger skolborgarrådet Olle Burell (S), i ett pressmeddelande.

För grundskolan handlar det om alla elever i åk 4-9 som riskerar att inte nå behörighet till gymnasiet eller saknar godkända betyg som erbjuds lovskola.

I gymnasiet så är det elever vid nationella program, nyanlända elever samt elever från grundskolan som saknar ett eller ett par ämnen för att bli behöriga till gymnasieskolans nationella program som erbjuds sommarskola.

Fakta

Här erbjuds sommarskola i Västerort och Bromma

Abrahamsbergsskolan

Alviksskolan

Blackebergs gymnasium

Grimstaskolan

Hässelby Villastads skola

Maltesholmsskolan

Mariehällsskolan

Södra Ängby skola

Vinsta grundskola

Vällingbyskolan

Olovslundsskolan

Höglandsskolan

Källa: Stockholms stad
Visa merVisa mindre