Nästa höst kommer elever på vng spela padel 3-4 gånger i veckan. Foto: Sokol Vjerdha

Väsbys elever får spela padel – på skoltid

Från och med nästa höst kommer eleverna på Väsby nya gymnasium kunna kombinera sina studier med den populära racketsporten padel.

  • Publicerad 06:15, 2 dec 2021

Väsby nya gymnasium, VNG, fortsätter att satsa på idrottsutbildningar. Sedan tidigare kan eleverna bland annat välja simning och triathlon i kombination med sina studier. Nu har gymnasieskolan gjort ytterligare en satsning på idrotten. Nämligen padel.

– Jätteroligt att vi kan dra igång med padel. Målbilden är att ta in åtta elever från början, men om trycket blir högt har vi möjlighet att ta in fler, säger Jesper Stahre, lärare på VNG.

Från och med läsåret 2022–2023 kommer eleverna kunna välja att kombinera studier med padel. Gymnasieskolan har inlett ett samarbete med Ultimate padel där både tränare och anläggning kommer att finnas tillgängliga för skolans elever.

– Ansökningen är öppen och det har redan trillat in ett par stycken, säger Jesper Stahre.

– Det är tre kurser, idrottspecialisering 1 och 2 samt träningslära. Padeln blir en del i deras utbildning och så får de betyg.

Väsby nya gymnasium är en av få skolor i Stockholmsområdet som har padel på schemat kombinerat med grundläggande gymnasiestudier. Förutom VNG har Danderyds gymnasium padel som inriktning.

Väsby Nya Gymnasium har inlett samarbete med Ultimate padel. Foto: Charlotte Årling

– Det blir tre eller fyra morgonpass på en timme på Ultimate padels anläggning. Efter det äter eleverna frukost och snackar med tränarna innan de åker till skolan, säger Jesper Stahre.

– Det är en ynnest att få så mycket tränartid.

På Ultimate padel ser man fram emot samarbetet med vng och möjligheten att få ge eleverna en plats där de kan utveckla sitt padelspelande.

– Vi (Jag och Emil) tycker är jätteroligt. När vi började projektet med Ultimate padel kände vi att en ungdomssatsning är något vi vill göra, säger Felix Johansson, en av grundarna.

– Så fick vi kontakt med Jesper efter att skolan hade kört idrottslektioner här och då kände vi direkt att det här måste vi få göra. Känns superkul eftersom det är väldigt lokal.

Fler idrottssamarbeten på skolan

Lokala idrottsutbildningar:

Hockey med Väsby hockey

Fotboll med Bollstanäs SK

Padel med Ultimate padel

Innebandy med Rotebro

Nationella idrottsutbildningar:

Siming med Väsby simsällskap

Triathlon med Väsby simsällskap triathlon

Visa merVisa mindre