STJÄRNGATA. Bollstanässonen Oscar Dansk får en gata i Las Vegas uppkallad efter sig. Foto: Las Vegas Review-Journal/Mostphotos

Väsbymålvakt får gata uppkallad efter sig – i Las Vegas

Det har gått bra för NHL-målvakten Oscar Dansk, 26, från Väsby. Så bra att hockeystjärnan får en gata uppkallad efter sig i Las Vegas.

  • Publicerad 11:40, 13 maj 2020

Redan i sommar finns det möjlighet att flytta in på Oscar Dansk Street i Las Vegas, skriver hockeysverige.se.

Men hur kan en Väsbykille få en gata uppkallad efter sig i USA?

Vi tar det från början.

Hockeymålvakten Oscar Dansk, ursprungligen från Bollstanäs och fostrad i Väsby IK, har under flera år spelat hockey i Nordamerika i olika ligor.

Värvades till Vegas Golden Knights

2017 värvades han till det nystartade NHL-laget Vegas Golden Knights. När laget äntrade NHL-scenen var det få som trodde att de var något att räkna med under första säsongen. Men i stället för att hamna på jumboplats i ligan lyckades laget ta sig hela vägen till Stanley cup-finalen.

Nu kommer spelarna från succélaget 2017/18 att bli förevigade i Las Vegas. Enligt sporttidningen The Athletic finns nämligen långt gångna planer på att döpa 30 gator i ett nyproducerat bostadskvarter i de norra delarna av staden efter spelare och ledare från finallaget.

Oscar Dansk Street

Huvudgatan kommer att kallas "Golden Knights Way", samtidigt som de olika gatorna inom kvarteret får namn efter spelare och ledare som var verksamma i klubben under debutsäsongen – däribland svensktrion Oscar Dansk, William Karlsson och Oscar Lindberg.

Oscar Dansk vaktade kassen i fyra matcher och var bland annat den målvakt som höll den första nollan i klubbens historia.

Både Oscar Dansk och William Karlsson är kvar i klubben i dag, medan Lindberg lämnade laget säsongen därpå.