Upplands Väsby kommun gick i februari ut och uppmanade Väsbyborna att skicka in privata bilder som speglar de 70 år som kommunen firar i år. Nu har kommunen fått in tillräckligt med bilder till den fotoutställning som invigs i början av juni.

– Det är alltid lika roligt när invånarna engagerar sig i våra aktiviteter och uppmaningar. Alla former av medborgardialoger är viktiga. Det är för deras skull vi arbetar och fotoutställningen är ett projekt som vi gör tillsammans, säger kommunstyrelsens ordförande Oskar Weinmar (M).

Bilderna som kom in var allt från klassfoton, konfirmationsbilder och en julmarknad till olika platser i Väsby.

– Vi hade förväntningar att det skulle komma in bilder, men var osäkra på vilken typ. Vi är mycket nöjda med bilderna som kommit in som bidrar till att visa livet i Väsby de senaste 70 åren, säger kommunikationschef Carin Lundgren.

Utställning inomhus

Från början var det tänkt att att det skulle bli en utomhusutställning, men planerna ändrades.

– Vi valde att göra en utställning som kommer att placeras utanför biblioteket i Messingen, då utomhusproduktionen blev för omfattande. Nu får vi dessutom möjlighet att göra en mindre mobil utställning som kan lånas av kommunens verksamheter som till exempel äldreboenden och skolor.

Utställningen, som både är i färg och svartvitt, sätts upp i slutet av maj.