Vilda Väsby räknar med att gå upp i hockeyallsvenskan i höst. Foto: Åsa Sommarström

Väsby IK nära hockeyallsvenskan: ”Det känns fantastiskt”

Väsby Hockeyklubb kommer att erbjudas en plats i hockeyallsvenskan. – Det känns fantastiskt!

  • Publicerad 04:31, 15 jul 2020

Telefonen går varm hos Väsbys sportchef Tom Tärnström. Svenska Ishockeyförbundets appellationsnämnd har meddelat att man avslår Karlskrona HK:s överklagan, och klubben petas från hockeyallsvenskan.

I stället kommer Väsby att erbjudas platsen.

– Det är jättekul för hela klubben, för hela kommunen som andas hockey, att det sker, säger Tom Tärnström.

Överklagar igen

Karlskronas ärende har redan varit uppe i flera rättsliga instanser, som alla gjort avslag och hänvisat till lagets ekonomiska problem.

Det återstår fortfarande att se vad Rikdsidrottsnämnden, idrottens ”högsta domstol” kommer fram till, men Väsbys Tom Tärnström räknar redan kallt med att ta steget upp i hockeyallsvenskan när säsongen drar i gång om knappt två månader.

– Det räknar vi in nu. Det är rätt tight. Vi har en trupp klar och kommer få ta in lite nya spelare, men vi kommer inte bygga om hela laget.

Coronaviruset ställde till kvalet

I våras rönte Vilda Väsby stora framgångar, de vann bland annat hockeyettan och skulle kvala vidare till hockeyallsvenskan, den näst högsta ligan i Sverige.

På grund av coronaviruset lades kvalmatcherna och serieövergångar på is, vilket försatt Väsby och andra klubbar i ovisshet under våren.

Väsby Hockeys supportrar växer

Men Tom Tärnström tror att turerna under coronavåren ökat intresset bland fansen och ser fram emot säsongsstarten.

– Alla som följt Väsby hockey genom tiderna, dyk ner till ladan och ge alla motståndare ett helvete, så som det kan vara när det kokar, säger han och skrattar.

– Det kommer gå bra mycket bättre med dem i ryggen!