Hockeysäsongen över utan kval – Väsby hockey överklagar Ishockeyförbundets beslut. Foto: Åsa Sommarström

Väsby hockey överklagar – kvalplats snuvades av coronabeslut

Väsby hockey var på väg mot Allvenskan. Men eftersom hockeyföbundet ställt in alla matcher på grund av coronaviruset blir det inget kval. Nu överklagar föreningen det beslutet.

  • Publicerad 08:28, 16 mar 2020

Väsby Hockey är den största förloraren av alla, skriver föreningen på sin sagt.

För Ishockeyförbundets beslut innebär att av de tre klara kvalserielagen till Hockeyallsvenskan flyttas endast 2 av de 3 lagen upp till den högre serien.

AIK och Kristianstad får fortsätta i  Allsvenskan nästa år. Väsby får inte möjlighet att mäta sina krafter mot dessa två lagen eftersom inga upp-och nedflyttningar kommer att genomföras.

Kommer att överklaga

Väsby hockey kommer att överklaga detta beslut till Riksidrottsnämnden.

Såhär skriver Väsby hockey på sin sajt:

”Vi har under säsongen vunnit allt som går att vinna men står i slutändan tomhänta. De lagen som haft den sportsligt sämsta säsongen är de stora vinnarna i detta beslut. Vår ståndpunkt och som också är kommunicerad till Svenska Ishockeyförbundet är att samtliga tre lagen antingen skall bli uppflyttade till Hockeyallsvenskan alternativt skall samtliga lag degraderas till Hockeyettan. Att endast ett av de tre lagen som sitter i exakt samma sportsliga situation flyttas ned är förkastligt och ett beslut vi inte kan acceptera. Väsby Hockey kommer att överklaga beslutet till Riksidrottsnämnden. ”