Johannes Nilsson och Linus Ryttar låter mustaschen frodas i "Movember". Foto: Läsarbild Privat

Väsby Hockey odlar mustascher mot cancer

Det växer så det knakar i Väsby Hockey. För att uppmärksamma kampen mot prostatacancer låter flera spelare mustaschen frodas. – Det är väl singlarna som odlar, förutom jag då, säger Johannes Nilsson, en av initiativtagarna.

  • Publicerad 12:44, 8 nov 2018

Väsby Hockey har fem segrar på de senaste sex matcherna i HockeyEttan Östra. Nu väljer de att ta en lika viktig kamp utanför isen – iförda prydliga mustascher.

För att uppmärksamma kampen mot prostatacancer har stora delar av laget börjat odla pröjsare.

– Den har växt bättre på andra, det måste jag säga. Min är lite gles, säger forwarden Johannes Nilsson, 23.

Han har varit med och uppmärksammat ”Movember” ända sedan han spelade i J18 i Brynäs. I år har han och lagkompisen Felix Lööf dragit i gång kampanjen i Väsby Hockey.

– Det är kanske tre fjärdedelar som har hakat på. Det är väl singlarna som odlar, förutom jag då. Jag kör på ändå eftersom jag tycker att det är en viktig grej, säger Johannes.

Vanligaste cancerformen i Sverige

”Movember” kommer ursprungligen från Australien och har sin svenska motsvarighet i Mustaschkampen som pågår under november. Kampanjen går ut på att låta mustaschen växa för att på så sätt visa sitt stöd för arbetet mot prostatacancer. Varje år avlider 2 400 svenska män i cancerformen, som är den vanligaste i Sverige.

Johannes berättar att laget kan komma att uppmärksamma kampen mot sjukdomen ytterligare under månaden.

– Vi får se, vi får snacka ihop oss lite om vi kan göra något.