NÄRA. Väsby Hockey är nu nära spel i allsvenskan, sedan Karlskrona fått nej av licensnämnden till fortsatt spel. Foto: Bror Rosenback

Väsby Hockey nära spel i allsvenskan

Väsby Hockey är nu nära spel i allsvenskan. Karlskrona fick på fredagen nej i licensnämnden och om klubben flyttas ner går platsen till Väsby.

  • Publicerad 11:12, 13 jun 2020

NÖJD. Tom Tärnström, Väsby Hockeys sportchef, anser att klubben är väl rustad för spel i allsvenskan. Foto: Jonny Andersson

Om Karlskrona flyttas ner får Väsby en efterlängtad plats i allsvenskan.

Karlskrona har till den 26 juni på sig att överklaga licensnämndens beslut att inte låta klubben spela vidare på grund av akut likviditetsbrist och ett inlett rekonstruktionsförfarande.

Ishockeyförbundets tävlingschef Olof Östblom säger till Sportbladet att det är Väsby som erbjuds platsen i hockeyallsvenskan.

Det här är förstås positiva nyheter för Väsbys hockeys och klubbens sportchef, Tom Tärnström.

– Om Karlskrona i slutändan inte får någon licens blir platsen vår eftersom vi är det lag som är bäst rankat i ettan, säger han.

Väl rustat ekonomiskt

Enligt Tom Tärnström står Väsby Hockey väl rustat ekonomiskt inför en kommande säsong i allsvenskan, trots coronapandemin med uteblivna publik-, sponsor- och cupintäkter.

– Det är klart att även vi är drabbade, men vi har förmånen att sitta i en bra sits. Vi har jobbat upp en stabil ekonomi och ligger på plus. Vi kommer att ta oss igenom detta.

För att öka intäkterna har Väsby Hockey satt ihop ett åtgärdspaket med en satsning på att höja medlemsantalet och lotterier. De har även dragit i gång en insamling, ”Revanschen”, som bland annat ska gå till spelarlöner. Målet är att få in 100 000 kronor.

Ställde in kvalet

I mars beslutade svenska ishockeyförbundet att kvalserien till allsvenskan skulle ställas in. Innan dess hade Väsby vunnit hockeyettanfinalen mot Halmstad med 2–1 i matcher – Halmstad åkte sedan ur play off 2 mot Tranås.

Om Karlskrona skulle gå i konkurs får klubben börja om i lägsta divisionen. Som det ser ut nu flyttas de ner till hockeyettan.