SÄLJS. Nu säljs Väsby Centrum till fastighetsbolaget Niam. Foto: Fastighetsvärlden

Väsby centrum får ny ägare

Väsby Centrum får ny ägare. Efter elva år säljer Grosvenor Europe centrumet till fastighetsbolaget Niam.

  • Publicerad 16:30, 18 jan 2022

Vi är glada över att Niam delar vår vision för Väsby och Bålsta Centrum.

SÄLJER. Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor, som nu säljer Väsby Centrum. Foto: Pressbild

Strax före jul kom en lokal affärsskräll – Grosvenor Europe säljer Väsby Centrum och Bålsta Centrum.

Köpare är ett av Nordens största fastighetsbolag, Niam.

– De här förvärven är utmärkta komplement till vår existerande portfölj. Vi ser stor utvecklingspotential och ser fram emot att stärka deras positioner ytterligare som de självklara lokala mötesplatserna för boende, handel, umgänge och olika typer av samhällsservice, säger Niams Daniel Andersson, i ett pressmeddelande från Fastighetsvärlden.

Väsby Centrum har på drygt 35 000 kvadrameter ett blandat utbud av ett 80-tal butiker, samhällsservice, hälso- och sjukvård samt restauranger.

Carl Strufve, Nordenchef på Grosvenor Europe, kommenterar affären så här:

– Försäljningen är en del av vår investeringsstrategi och vi kommer att fortsatt investera i Stockholmsregionen. Vi har sedan förvärvet 2011 arbetat aktivt med att utveckla Väsby och Bålsta Centrum till attraktiva stadskärnor som bättre möter behoven för boende och besökande i sina respektive områden.

Bättre skick

Enligt Carl Strufve har fastigheterna förbättrats under tio års ägande.

– När Niam nu tar över fastigheterna är de i betydligt bättre skick än när vi förvärvade dem och med stor utvecklingspotential. Vi är glada över att Niam delar vår vision för Väsby och Bålsta Centrum.

Grosvenor Europe har ägt Väsby Centrum sedan 2011 och ägandet har stundtals varit föremål för debatt. Flera butiksägare har ondgjort sig över de, som de anser, höga hyrorna och sett sig nödgade att flytta eller lägga ner butiker. Väsby Centrum har, liksom många andra centrum runt om i Stockholm, drabbats av coronapandemin med vikande intäkter.

I år det dessutom exakt 50 år sedan Väsby Centrum byggdes.1972 stod Centrumet klart, 20 år efter att Upplands Väsby kommun bildats.

Beräknat tillträde för Niam är 1 april.

Centrumägare

Niam har köpt fler centrum i år, skriver Fastighetsvärlden. I februari köpte bolaget Haninge Centrum av Grosvenor – i samma månad förvärvade Niam även stadsdelscentrumen i Tumba, Högdalen och Fruängen, då av Citycon.