Vasaparken får vattenlek och i Sabbatsbergsparken, ett stenkast bort, planeras en yogapaviljong. Foto: Sacharias Källdén

Vasastan får yogapaviljong

Det började med ett medborgarförslag. Nu ska Norrmalms stadsdelsförvaltning ta fram en idé till utformning av en yogapaviljong som kommer att placeras i Sabbatsbergsparken.

  • Publicerad 11:58, 6 feb 2019

För snart ett och ett halvt år sedan skrev StockholmDirekt om ett medborgarförslag från två Vasastadsbor om att bygga en yogapaviljong med golv för mattor och med tak för skydd mot regn i Vasaparken, i inre hörnet vid Torsgatan. ”Yoga kräver lite lugn och ro”, står det i förslaget och man efterfrågade en yta av hårdgjort underlag eftersom yogamattor inte ligger så bra på gräs.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Nu står det klart att det blir en yogapaviljong, men inte i Vasaparken utan i Sabbatsbergsparken ett stenkast bort. Under året ska stadsdelsförvaltningen ta fram ett förslag på utformning av en sådan. Paviljongen kommer att placeras framför Katarinahuset.

I år ska man även ta fram ett program för vattenlek i Vasaparkens parklek. Tidigare var det tal om en plaskdamm i parken men det är inte längre aktuellt eftersom det skulle ta av grönytan.

Men den som är sugen på att utföra yoga i en paviljong eller att leka i vatten får hålla sig – inget av projekten kommer att vara klara till årets sommarsäsong.

– Båda är under utredning och vi ska ta fram skisser, säger My Peensalu, landskapsarkitekt på Norrmalms stadsdelsförvaltning

Totalt satsas 15,6 miljoner kronor på parker och grönområden i Norrmalms stadsdelsområde under 2019.