Vasalunds IF studsar direkt tillbaka upp i ettan. (Bilden är från en match mot Djurgården) Foto: Pekka Pääkkö

Vasalunds IF studsar tillbaka upp i ettan

Vasalunds IF har varit serieledare hela säsongen. Med två matcher kvar står det nu klart för att laget återigen spelar i division 1. – Det här är fantastiskt, säger veteranspelaren Kenny Pavey.

  • Publicerad 12:42, 9 okt 2018

Med två omgångar kvar står det klart att Vasalunds IF tar klivet upp i ettan igen. Detta stod klart efter helgens match borta mot Skiljebo. Vasalund vann med 1-0 vilket innebär att klubben leder division två med åtta poäng före tabelltvåan Karlbergs BK.

Vasalund har lett serien under hela säsongen och en av anledningarna till det är ett stabilt försvarspel. Laget har släppt in 19 mål på 24 matcher, endast Karlberg har släppt in färre mål.

Målskyttet har såklart gjort sitt för att Vasalund ska kunna vinna sina matcher. 63 mål på 24 matcher har det blivit hittills för laget och det avgörande målet i helgens match mot Västeråslaget stod Andreas Rako för som så många gången förut. Rako leder skytteligan med 21 gjorda mål på 24 omgångar.

Det är alltid kul att vinna någonting, oavsett division

Kenny Pavey

– Det här är fantastiskt, det är alltid kul att vinna någonting, oavsett division. Jag försöker förmedla det till de yngre spelarna att njuta av stunden. Vi spelar i en lagsport och då ska mycket stämma, säger Kenny Pavey som är veteranen i laget.

Kenny Pavey

Lång karriär

Kenny Pavey har inga planer på att lägga skorna på hyllan, än. Sina 39 år till trots känner han att han har mer att ge.

– Jag kan fortsätta i evigheter. Min kropp mår bra och jag känner att det finns mer i mig.

Pavey har spelat nästan samtliga matcher med några undantag. Nu har han tagit klivet ner till ytterback och kan tänka sig att fortsätta på den positionen.

– Efter säsongen får vi sätta oss och diskutera vad som händer. Jag vill spela men oavsett så vill jag i vilket fall som helst vara kvar inom fotbollen.

Vunnit guld med AIK

Veteranen som vunnit flera titlar med AIK har en tränarutbildning och skulle kunna jobba vidare inom fotbollen från sidlinjen.

– Det är ett svårt beslut, vi får se hur det blir. Jag har alltid haft en stor passion för fotboll som spelare och jag tror att jag kan ta med mig det i en tränarroll.

För Vasalunds del återstår det nu två matcher innan laget för ta semester. Nästa match är den 13 oktober borta mot Valbo FF innan Vasalund avslutar på hemmaplan mot IFK Stocksund.