Säsongen är nästan slut men det fanns tid att hylla Vasalunds S:t Erikscupsvinnare. Foto: Läsarbild Mohsen Safdarian

Vasalund vann ”sanktan” – hyllades på Skytteholm

Nu väntar nya mål för Vasalunds P-04 men minnet att bli hyllade på Skytteholm lever kvar. Laget firades inför hemmapubliken under Vasalunds match mot Stocksund.

  • Publicerad 20:23, 30 okt 2018

Vasalunds P-04 Akademi vann St. Erikscupen, P14-1A, efter en spännande avslutning. Totalt spelade laget ihop 40 poäng och vann serien med en poäng före Djursholm.

Under säsongen har Vasalund vunnit mot AIK, Djurgården och Hammarby och stod även för ett bra resultat i det inofficiella SM:et i Karlstad, där de kom åtta av 32 lag.

– Vi är naturligtvis mycket glada för framgången, men samtidigt ödmjuka då vi vet att marginalerna är små på denna nivå. Att vinna en av tre div 1 serier i St. Erikscupen ger oss samtidigt den bästa motivation inför säsongen 2019, säger lagets huvudtränare Stefan Segerfalk.

Blev hyllade på Skytteholm

När Vasalund spelade mot Stocksund i helgen fick akademilaget gå in på plan och bli firade av hemmapubliken på Skytteholm.

– Grabbarna är ganska coola, de lever sin egen bubbla. Jag tror inte att de har förstått hur stort det är att ta en förstaplats. Det är nog mer vi ledare och föräldrar som förstår triumfens värde, säger Eskil Engnér som är lagledare.

Och trots framgångarna i år menar Eskil Engnér att spelarna inte alltid ser hela bilden.

– Killarna är väldigt duktiga spelare och har tränat fyra dagar i veckan sedan i januari. Det är lika mycket som många elitspelare. Med segern har de visat sig själva att de håller.

En utmaning kvartstår

Redan tidigt i höstas deltog Vasalund i Sverigecupen. Det brukar kallas inofficiella SM. Där kom laget åtta av 32 lag och spelade mot de bästa 14-åringarna i Sverige.

– Det ser finare och bättre ut på pappret att vara med i dessa turneringar. Vi fick ett kvitto på att vi är bra när vi är med i sverigecupen. Då ser vi att vi inte bara bra mot Stockholmslag utan även mot nationellt bra lag.

Nu är säsongen nästan slut för Vasalund men en utmaning kvarstår. I november åker laget ner till Norrköping på en inbjudningstävling där de bästa lagen i Sverige också är inbjudna.

– Vi har bra vind i seglen och kan absolut vara med att fightas om förstaplatsen.