Värtans stora handelssatsning krymper till hälften

Planerade området ”Valparaiso” i Värtahamnen ska innehålla mycket handel. Men nu halverar NCC de planerade butiksytorna, skriver Fastighetsvärlden.

  • Publicerad 11:58, 6 feb 2020

Delen av Värtahamnen innehåller i dag i stort sett bara hamnverksamhet, men i framtiden ska det finnas kontor, kommersiella lokaler och bostäder. Staden har valt att kalla delområdet Valparaiso.

NCC har en tidig markanvisning i området som enligt tidningen Fastighetsvärlden ska bli ett kommersiellt nav. NCC själva ska ha kallat handelsplatsen som ”A huge retail park” och det talades om en galleria.

Här i Värtahamnen ska Valparaiso byggas. Enligt stadens egen sajt blir det byggstart som tidigast 2022. Foto: Lennart Johansson, stadsbyggnadskontoret

Men enligt uppgifter till Fastighetsvärlden kommer NCC att halvera de 50 000 kvadratmeter planerade handelsytorna.

Anledningen ska vara att projektet har försenats mycket och att handeln har förändrats under dessa år. Relativt stora handelsytor ska dock fortfarande skapas i området enligt tidningen.

Enligt de första planerna skulle de första fastigheterna i området vara klara 2018/2019, men nu tror staden att det kan bli byggstart som tidigast 2022.