– Det beror nog på att utbudet är ganska litet, det pressar upp priserna. Dessutom har prisutvecklingen på villor stått stilla jämfört med bostadsrätter, nu börjar de komma ikapp. Fortsatt låga räntor spelar också in, och att pandemin har gjort att fler vill bo stort, säger Thomas Wallin på Fastighetsbyrån Sollentuna.

Han säljer just nu bland annat en villa med en totalyta på 270 kvadratmeter på Lyckovägen i Edsviken, med utropspriset 18,5 miljoner kronor.

Exakt samma utropspris har en kommande försäljning med Erik Ohlson som mäklare, en villa på 234 kvadratmeter på Bössvägen på Falkberget.

Utöver dessa finns just nu ytterligare två hus, båda i Landsnora, ute till försäljning för över 12 miljoner kronor.

Och då handlar det bara om försäljningar via Hemnet. Långt ifrån alla villor finns med där, framför allt saknas en del hus i de lite högre prisklasserna.

Ett exempel är ett hus på 300 kvadrat på Bältvägen vid Edsviken som Thomas Wallin sålde via enbart privatvisningar i början av januari. Det gick för 31 miljoner kronor, vilket är nytt rekord i Sollentuna.

Men rekordet kanske inte står sig så länge till, för nu jobbar Thomas Wallin med ytterligare en jätteförsäljning i Sollentuna.

– Budgivningen pågår och är uppe i 30,5 miljoner kronor så det kan mycket väl hamna på mer än 31 miljoner till slut, säger han.