Varning för Wildheart

– Jag kan verka mjuk och snäll, men när jag går upp i ringen är jag ett monster. Lucy Wildheart är mer än redo att ta sin tredje raka seger som proffsboxare.

  • Publicerad 13:56, 11 jan 2018

Mikaela Laurén och Klara Svensson har gjort mycket för att intresset för kvinnlig proffsboxning ökat i Sverige. Främst för att de är duktiga, men även färgstarka.

Laurén är 41 år och Svensson 30. De ser väl slutet på sina karriärer, och då finns en given arvtagerska som är mer än redo att kliva ut i ringens rampljus:

Lucy Wildheart.

– Jag vill se hur bra jag kan bli. Målet är att vinna varje match, säger den 24-åriga Lidingöbon som är bördig från småländska Lessebo.

Debuten tog 30 sekunder

Hon är bra redan nu. I proffsdebuten i maj i fjol i Polen gjorde hon processen kort med en litauiska. Efter några hårda och snabba träffar mot bröst och huvud slängde litauiskans sekond in handduken efter 30 sekunder i första ronden.

I november gick Wildheart upp i ringen igen i engelska Portsmouth där hennes proffsstall Siesta Boxing Promotion har sitt säte. Det blev klar poängseger i lättviktsklassen efter fyra ronder mot en spanjorska.

– Jag kunde ha knockat henne. Men min tränare Luis Lagerman sa att jag skulle gå alla ronderna för att få bra träning.

Nu laddar Lucy Wildheart för sin tredje proffsmatch som går i Portsmouth första veckan i mars. Motståndaren är ännu inte klar.

En riktig mångsysslare

Wildheart har trots sin unga ålder haft fler järn i elden än många hinner med under en livstid.

Som liten tjej började hon med karate innan det blev amatörboxning och en plats i landslaget. Wildheart är utbildad dansare och funderar på att bli danspedagog i framtiden. Hon jobbar också som massör, diet-coach och personlig tränare. Som om inte det räckte målar hon tavlor, är då och då modell, spelar gitarr och skriver låtar som ofta har lite sorgliga texter.

– Ibland får jag frågan vem jag egentligen är. Då svarar jag att det återstår att se, jag gör bara det jag tycker är roligt. Men nu är boxningen nummer ett.

”Pina krypa ur sängen”

Lucy Wildheart är extremt vältränad och kör två pass om dagen sex dagar i veckan. Ofta är hon på Bosön där hon nyligen blev klar med studierna på idrottslinjen.

Under en period när det även blev mycket dansträning berättar Wildheart att ”varje morgon var det en pina att krypa ur sängen”.

– Jag dansade 35 timmar i veckan och körde boxning på det. Kroppen var sliten och jag hade ont överallt. Det tog en timmes uppvärmning för att komma igång.

Var det värt det?

– Ja, jag lärde mig mycket om mig själv, hur kroppen och hjärnan fungerar. Hur mycket jag kan pressa mig själv och ändå orka vara trevlig.

Lucy Wildheart omger sig med kunnigt folk. För att få upp konditionen har hon löptränat med Anders Gärderud, Lidingöbo och olympisk guldmedaljör på 3 000 meter hinder. I sommar kan det bli en tripp till USA där hon hoppas få träna med sonen till före detta proffsvärldsmästaren George Scott.

För tuff för ”Gladiatorerna”

Lucy Wildheart är ingen bjässe, är 1,67 meter lång och väger 58 kilo. Men hon lyckades ändå för några år sedan skrämma slag på de betydligt större tjejerna som var kämpar i tv4-programmet ”Gladiatorerna”. Hon blev uttagen som utmanare till gladiatorerna efter att ha imponerat stort på ett träningsläger.

Bara några dagar innan programmet skulle spelas in fick hon ett samtal från en anställd i produktionen.

– De hade bestämt sig för att jag inte fick vara med eftersom skaderisken för gladiatorerna skulle bli för stor.

Man kanske kan ha lite förståelse för detta. Lucy Wildheart säger att hon kan uppfattas som snäll och mjuk.

– Men när jag går upp i boxningsringen är jag stenhård och förvandlas till ett monster.

 

Fakta

En tjej med många järn i elden

Namn: Lucy Wildheart.

Ålder: 24 år.

Bor: Lidingö.

Aktuell: Laddar för sin tredje match som proffsboxare. Har vunnit de två första.

Mångsysslare: Dansare, konstnär, låtskrivare, massör, modell, personlig tränare, med mera, med mera.

Visa merVisa mindre