Snöblandat regn med risk för halka på vägarna under måndagskvällen. Foto: Most photos

Varning för halka i hela länet

Isfläckar och risk för halka, det är trafikläget under måndagkvällen. ”Håll avståndet och anpassa farten efter väglaget”, tipsar polisen som fått ett femtontal trafikolyckor inrapporterade under eftermiddagen.

  • Publicerad 19:14, 28 nov 2016

Det varnas för halka ikväll i länet med risk för lokala isfläckar och modd på de större vägarna, på de mindre är det isiga vägbanor med risk för halka som gäller, enligt uppgifter från trafiken.nu.

Vädret blir oförändrat under kvällen med snö och snöblandat regn. Ett fordonshaveri har rapporterats på E4:an vid Tullen på väg mot Södertälje vid sextiden.

Polisen har under eftermiddagen fått ett femtontal trafikolyckor inrapporterade sedan 14-tiden fram till 19. Tre med personskador. En bilist klagade över nackskador efter en olycka på Magelugnsvägen i Fagersjö vid halv fem i eftermiddag, en annan blev påkörd bakifrån i Riksby i Västerort där nackskador också rapporterats. Vid 14 skedde en singelolycka  vid Stjärntorget i Solna där en bilist körde av vägen och in i en lyktstolpe.

Kör med förståndet, håll avståndet

Viktigt att tänka på

Polisen uppmanar att anpassa farten efter väglaget.
– Tänk på att det är minusgrader i vägbanan när det fryser på. Kör med förståndet, håll avståndet. Har du längre stoppsträcka så måste du hålla längre avstånd, säger Eva Nilsson, presstalesperson vid Stockholmspolisen som också påminner att dubbdäcken inte fungerar lika smidigt på bar mark som på isiga, snöiga vägar.
– Är det bar mark flyter de ovanpå.