Varnar för knallskott

Nyårshelgen närmar sig med fyrverkerier av alla slag. Nu går Sollentuna kommun ut och varnar för knallskott som kan ge hörselskador.

  • Publicerad 09:18, 23 dec 2016

Med risk för hörselskador varnar nu kommunen för knallskott som kastats in i en idrottsanläggning i grannkommunen och har delat det här videoklippet för att visa hur högt det kan låta. Varning för hög ljudnivå!

”Knallskotten ger större risk för fysiska skador och hörselskador och givetvis blir folk rädda och oroliga i samband med så kraftiga detonationer.”, skriver kommunen på sin hemsida och hänvisar till polisen som tar emot anmälan om någon använder knallskott.

”Brottet som användaren gör sig skyldiga till kan vara innehav av sprängmedel, allmänfarlig vårdslöshet och/eller grov misshandel.”

För den som blivit utsatt rekommenderas att söka sig till en tyst miljö och använda någon form av hörselskydd. Sedan bör vård sökas.

 

 

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Tonåring sexofredande 7-årig pojke på fotbollsplan

Nyheter Dömd i tingsrätten: 60 dagsböter En pojke i tonåren har dömts i Attunda tingsrätt för sexuellt ofredande mot en 7-årig pojke. Gärningsmannen är tidigare ostraffad och dessutom ung, vilket påverkade påföljden som stannade vid 60...fredag 15/1 14:50

Polisen hittade knark i nedgrävda godispåsar

Nyheter Tips och snö på marken underlättade polisarbetet Tack vare tips från en vaken medborgare kunde polisen i Sollentuna hitta en knarkgömma tidigare i denna vecka. Sökandet underlättades av en fördelaktig väderlek med snö som gick att spåra i,...fredag 15/1 11:15

E-handel med egen upphämtning ökar i Häggvik

Nyheter "Tajmingen väldigt rätt just nu" Hemleverans av mat har funnits länge, men nu blir det allt vanligare att kunder beställer varor online och hämtar sina matkassar utanför butiken. Både City Gross och Willys, som öppnade i det nya...fredag 15/1 5:40