Det har varit en utmaning att få till is på Ekvallens bandyplan i år. Efter en ovanligt varm novembermånad lyckades man ändå spola och anlägga en isbas förra veckan, cirka tre veckor senare än 2021.

– Vi hade hoppats vara klara med allting till helgen 19–20 november, men då kom snön så vi var tvungna att avbryta, säger Mårten Pransgård, ordförande i Gustavsbergs bandy.

Fortfarande saknas bland annat linjer som ska dras upp i isen för att få till en regelrätt spelplan.

Färre träningstider

Förseningen innebär att de tre sporterna som har sin bas på Ekvallen – ishockey, bandy och konståkning – tvingats dela på mindre isyta och färre träningstider.

– Alla blir drabbade när det är så här, men det är inte mycket vi kan göra. Temperaturen behöver ligga runt nollan i några dagar för att isen ska frysa. När vi väl har fått till en bra is kan man underhålla den även om det blir några plusgrader, säger Mårten Pransgård.

Under tiden är de hänvisade till ishallen och uterinken. Bland annat har den populära bandy- och skridskoskolan, som ordnas varje år för klubbens yngsta medlemmar, behövt vara på rinken istället.

– Seriespelet i både bandyn och hockeyn har ju börjat, så vi har behövt göra prioriteringar, vilka som ska få vara på isen, tillägger han.

Säsongspremiär framflyttad

Isbristen har också gjort att Gustavsbergs bandys A-lag inte kunde ha säsongens första hemmamatch som planerat, den 20 november. Den fick skjutas fram.

En önskan hos klubben är, som Mitt i Värmdö berättat tidigare, att det så snart som möjligt byggs en bandyhall på Ekvallen.

– En hall är ju inte väderkänslig alls, då hade vi varit igång med träningar och matcher för länge sedan, säger Mårten Pransgård.  

Deras förhoppning är nu att Ekvallens bandyplan ska vara spelklar under den här veckan.

https://www.mitti.se/nyheter/gustavsbergs-bandy-vill-ha-mer-tid-pa-isen/repukD!egiwGqyy8W7t6gI6uVvUvA/