Hur känns det här?

- Jättekul! Det känns helt sjukt att jag får den här chansen, jag är lite chockad. Jag går på skidgymnasiet i Åre och vår klass har fått träna med landslaget några veckor under hösten. Då såg de hur jag åker och jag antar att de tyckte att det var bra haha!  

Vad kommer du att göra för hopp?

- Jag har inte så stort utbud att välja från ännu, men min plan är att göra två bakåtvolter – en grab och en back-cross.

Hur vågar du?

- Jag kan vara väldigt nervös innan ett åk men sedan kommer man igång och får adrenalin. Det är oftast bara att göra det, inte tänka så mycket. Efteråt, när man lyckats med ett hopp känns det jätte-jättenice. Det är belöningen.

Hur ska en bra puckelpist-backe vara?

- Inte för brant och inte för flack, och inte för stora pucklar, och inte för små. Lagom brant med lagom stora pucklar helt enkelt haha. Och landningen får inte vara isig, där vill jag ha mjukt underlag.

Hur kommer du att förbereda dig?

- Jag kommer att öva mycket hopp i början av veckan, sedan mot slutet blir det mer helåk tror jag, där jag vill att allt ska sitta.

Moa är med i Värmdö Freestyle, Stockholms enda förening för puckelpiståkare med medlemmar främst från Värmdö och Nacka. Tävlingen äger rum 11-13 december och kommer att sändas på SVT och SVT play.