Judofight. Tommy Macias i blått. Foto: Marina Mayorova

Värmdökille klar för OS i Tokyo

Hallå där, Tommy Macias, 28, från Värmdö, som är uttagen till Sveriges OS-trupp i judo.

  • Publicerad 10:19, 3 feb 2021

Hur känns det här?

– Jag kom trea på EM i höstas, trots att jag var i ganska dålig form – jag hade åkt på en skada fyra veckor tidigare – och efter det fick jag besked att jag hade en plats i truppen till OS i Japan i sommar. Det känns förstås jättebra!

Hur förbereder du dig?

– Jag har fullt res-schema ända fram till OS, med träningsläger och tävlingar, så får vi se vad som blir av på grund av corona. Två läger är redan inställda tyvärr.

Vad gör du just nu?

– Jag är på träningsläger på Kanarieöarna. Vi blir testade mot corona hela tiden här och vi bor helt isolerat. Vi får inte träffa några andra än de vi tränar ihop med. Vi har några internationella spelare med här som vi får sparring mot. Judo är ganska litet i Sverige så vi behöver internationell sparring för att utvecklas.   

Hur ofta är du på Värmdö?

– Jag hälsar på pappa ibland (Josef Macias, ordförande och tränare i Saltsjö judoklubb reds anm), i Gustavsberg. När det inte är corona brukar jag gå ner till klubben som jag fortfarande tävlar för, Saltsjö judo i Lugnet, och säga hej och hålla i nån träning. Det brukar vara populärt. Annars bor jag sedan ett tag tillbaka i Danmark. Men jag kommer alltid att representera Saltsjö judo, det ska mycket till för att jag ska lämna min hemmaklubb.

Prisad Värmdökille. Tommy Macias. Foto: Alf Tornberg