Värmdö starkast i derbyt

Värmdö HC besegrade Nacka HK för fjärde gången i rad när lagen på tisdagskvällen möttes i derby i hockeytvåan. Båda lagen jagar en plats i uppflyttningsserien alltvåan.

  • Publicerad 17:04, 24 okt 2018

Historien upprepar sig. Förra säsongen vann Värmdö HC mot Nacka HK båda matcherna i kvalserien till hockeyettan.

Inför den pågående säsongen i hockeytvåan östra B möttes lagen i en träningsmatch som Värmdö vann. Och i tisdagens derby i Nacka ishall blev det åter Värmdö som drog det längsta strået och vann med 4–2. Detta trots att Nacka hade 38–29 i skott.

– Vi satte våra lägen, konstaterar Värmdös lagledare Felix Karlsson som tyckte det var extra kul att återvändaren Christian Landberg fick göra sina två första mål.

”Inte tillräckligt heta”

Nackas coach Kjell Svensson menar att det var en mycket jämn match.

– Men vi var inte tillräckligt heta framför deras mål. Visst är Värmdö ett skickligt lag, men matchen kunde ha slutat hur som helst.

Efter sju avverkade omgångar ligger Värmdö på fjärde plats med tolv poäng och Nacka skuggar med tio poäng.

Serien vänder

Nu vänder serien och efter 14 omgångar går de fyra lagen i topp till uppflyttningsserien alltvåan. Resterande fyra lag spelar en fortsättningsserie.

– Vi siktar på alltvåan, säger Felix Karlsson. Men hittills har det inte gått så bra som vi önskat. Det kanske blir som de senaste åren, alltså att vi börjar säsongen dåligt och avslutar extremt bra.

Värmdö besegrade Nacka för fjärde gången i rad. Foto: Kent Dypbukt

Nacka åkte ur hockeyettan förra säsongen.

– Vi ska absolut till alltvåan, säger Kjell Svensson. Vi har många unga spelare och kanske inte är mogna att ta oss tillbaka till ettan redan denna säsong, men på sikt ska vi dit.