Vinnare. Guldhattarna på när Värmdö IFs damlag vann serien i division tre nyligen. Foto: Värmdö IF

Värmdö IF:s damer upp i division två

Värmdö IFs damlag i fotboll fick ta på sig guldhattarna nyligen. Orsaken: De vann serien. Nu laddar de för division två och söker fler spelare.

  • Publicerad 09:16, 22 okt 2020

Värmdö IFs damlag hade anledning att fira för ett par helger sedan, då vann de nämligen sin serie i fotboll division tre. För att vinna alltihop krävdes minst ett lika-resultat i sista matchen mot Hanviken och där vann Värmdö med 2-1.  

– Det känns fantastiskt roligt med tanke på alla år vi kämpat tillsammans, säger Helena Eisner, lagkapten i Värmdö IFs damlag.  

Taggad inför 2021     

Att kliva upp i division två betyder en större region med ännu duktigare lag.

– En skillnad är att det inte längre bara är Stockholmslag vi ska möta utan lag från hela östra Svealand. Så det blir ett tuffare motstånd, säger tränaren Martihn Sjöstedt.

Helena Eisner är taggad inför nästa år.

– Det en stor utmaning som väntar oss, men kul att få matchas mot ännu bättre motstånd. Vi har ett sätt att prestera mot bättre lag, så det ska bli galet kul att köra vidare på det Martihn och vi har byggt upp, säger hon.

Samtidigt söker de fler nya spelare till laget.

– Vi har tappat några spelare under året därför söker vi nu nya tjejer som vill komma och testa att spela med oss, säger Martihn Sjöstedt.

Det kan även vara juniorer från 15 år och uppåt som vill prova att spela på seniornivå, tillägger han.

Många lokala spelare

Idag består laget av nästan enbart Värmdötjejer och åtta av dem har varit med från start 2017, när de började i division fem, berättar tränaren Martihn.

– Det är jättekul och det är så vi vill ha det, så lokalt som möjligt så att det finns ett bra alternativ för de som bor här ute. Målet är att ha minst 70-75 procent lokala spelare.   

Men även tjejer utanför Värmdö kommun är välkomna att söka, enligt Martihn Sjöstedt. Ambitionen är att skapa en bra blandning av äldre och yngre spelare, tillägger han. Den som vill testspela i Värmdös damlag kan ringa direkt till tränaren Martihn Sjöstedt eller Värmdö IFs kansli, mer info på varmdoif.se.  

Segern firades med gemensam middag på Brödernas i Gustavsberg.

Vinnare. På bilden tränarna Nadia Björklund (lagledare), Rebecka Hörnsäter, Martihn Sjöstedt, Peter Hamberg. Foto: Värmdö IF