Rolf-Göran Bengtsson håller en clinic vid ett tidigare tillfälle. (Arkivbild). Foto: Åsa sommarström

Världsstjärnan kommer till Gustavsberg

Gustavsbergs Ryttarsällskap får fint främmande på fredag. Världsstjärnan Rolf-Göran Bengtsson kommer för att hålla i en clinic som ska utveckla både hästar och ryttare.

  • Publicerad 11:38, 13 nov 2018

Rolf-Göran Bengtsson är en av Sveriges genom tiderna bästa ryttare i hästhoppning med bland annat EM-guld och två OS-silver på meritlistan. 2011 tilldelades Bengtsson Jerringpriset.

På fredag med start klockan 17 kommer 56-åringen till Gustavsbergs Ryttarsällskap och Skärgårdens Rid- och Friskvårdscenter för att hålla i en så kallad clinic där deltagarna får ta del av hans erfarenheter och kunskaper.

– Vi är enormt stolta över att vår lilla klubb får besök av Rolf-Göran Bengtsson, säger Maja Robertsson som sitter i styrelsen i Ryttarsällskapet.

 Bengtsson har med sig ryttare och hästar på svårklassnivå, och även juniorryttare med sina hästar. Han kommer själv att rida två av sina hästar.

Kunskap minskar riskerna

– Det är superviktigt att unga tidigt lär sig grunderna i hur man hanterar hästen på ett klokt och säkert sätt. Då minskar också riskerna för att man skadar sig själv eller att hästen blir skadad, säger Rolf-Göran Bengtsson till ridsport.se. Även föräldrarna behöver lära sig mer om detta eftersom de ofta hjälper till ute på tävling.