Två generationer. Sascha Zverev och Tomas Enqvist. Foto: ATP/Matthias Huss

Världsspelare klar för Stockholm Open

Det blev ingen Stockholm Open under corona-året 2020. Men nästa år är sjunderankade tysken Alexander ”Sascha” Zverev klar för start.

  • Publicerad 08:56, 28 okt 2020

Zverev blir en utav de nya spelarna som kommer dominera herrtennisen i framtiden

Förra helgen ställdes anrika tennisturneringen Stockholm Open in – för första gången sedan 1969.

Men redan nu kommer ett positivt besked inför nästa års upplaga. Som första namn för 2021 har sjunderankade tysken Alexander ”Sascha” Zverev, 23, skrivit på, dessutom för två år.

- Sascha Zverev har trots sin unga ålder redan etablerat sig i yttersta världseliten. Hans meriter från segern i ATP Finals 2018 och finalplatsen i US Open i år bekräftar allas förväntningar på att Zverev blir en utav de nya spelarna som kommer dominera herrtennisen i framtiden, säger Tomas Enqvist, tournament director och trefaldig vinnare av turneringen, i ett pressmeddelande.

Beundrar svenska spelare

Alexander Zverev berättar i ett uttalande om sin beundran för svensk tennis och Stockholm Open.

– Jag har spenderat mycket tid med Björn Borg och Thomas Enqvist de senaste åren. De har båda varit stora förebilder i mitt spel och alltid tillfört det där lilla extra till inomhustennisen i världen, säger han. 

Sex svenskar har vunnit

Stockholm Open grundades 1969 och spelas på underlagety hardcourt på Kungliga Tennishallen. Mellan 1989 och 1994 spelades turneringen dock i Globen.

Med undantag för åren 1975-1980 spelar bara herrar i turneringen.

Totalt har sex svenska spelare vunnit singelklassen: Thomas Johansson, Jonas Björkman, Tomas Enqvist, Stefan Edberg, Mats Wilander och Björn Borg.

Visa merVisa mindre