Världens starkaste lämnar aldrig sitt mästarbälte

Mitt i:s sportredaktion summerar veckans största sportsnackisar i Stockholm.

  • Publicerad 04:50, 28 okt 2018

Veckans käraste

Hon har kämpat för det i 24 år. Nu när Haningebon Malin Kleinsmith väl har vunnit VM i armbrytning går hon inte ens på toaletten utan sitt älskade mästarbälte.

Malin Kleinsmith vill aldrig skiljas från sitt bälte. Foto: Privat

Läs om Malins älskling här!

Veckans förvandling

Värmen ställde till det och bandypremiären fick ställas in. Men nu har Zinkensdamms IP bytt skepnad. På bara ett par dagar byttes planens gröna konstgräs mot vit is. Nu ser IK Tellus ut att kunna spela sin hemmapremiär den 31 oktober, liksom Hammarby en vecka senare.

Veckans sista chans

Snart skrivs sista kapitlet i kärlekshistorien mellan Kennedy Bakircioglu och Bajens fans. Kalmar FF på söndag och BK Häcken den 4 november är klubbikonens två sista hemmamatcher i Hammarbytröjan, och få grönvita supportrar vill missa möjligheten att se honom skruva in ännu en frispark.

Kennedy Bakircioglu på Tele2 arena. Foto: Stefan Källstigen

Biljetterna säljs i rykande fart och nu kan kapaciteten på Tele2 Arena utökas till 32 000 i den allra sista matchen. Det kan innebära ett nytt publikrekord – vilket avsked det vore!

Veckans begravning

I början av 2000-talet kvalade Väsby IK till Superettan. Sedan dess har klubben blivit allt mindre och inte lyckats locka till sig nya ungdomar för att fylla på i ungdomslagen. Nu läggs både ungdomsverksamheten och A-laget i division 7 ner, och klubben upphör att existera.

Veckans arv

Med ”Djurgårdsarvet” vill Djurgården Fotboll få alla fans att ägna en tanke åt den som gjorde dem till Djurgårdare, och att hylla sitt Djurgårdsarv med att ta med just den personen på hemmamatchen mot IFK Göteborg den 31 oktober. ”Jag vill så klart tacka farsan, han är ju så stolt över klubben och att vara Djurgårdare, precis som jag”, säger Gustave ”Gurra G”, Lund, en av många blåblå supportrar som medverkar i kampanjen.

 

Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheter från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!