Patrik Sjöö när han vann den svenska tävlingen Mister Universe Model Sweden. Nu har han även tagit hem den internationella titeln Man Hunt International. Foto: Armand Dommer

Världens snyggaste man bor i Skälby

Patrik Sjöö, 24, från Skälby gjorde succé i den internationella skönhetstävlingen Man Hunt International - nu är han världens vackraste man. "Jag tar det lite som det kommer", säger han själv efter vinsten.

  • Publicerad 14:21, 1 nov 2016

Det började i svenska Mister Universe Model Sweden, där Patrik Sjöö tog hem titeln Mr Best Body Sweden.

Segern tog honom i helgen till kinesiska Shenzhen och den internationella skönhetstävlingen Man Hunt International - som han vann.

– Det känns lite annorlunda så klart att vinna en internationell skönhetstävling, det var inte vad jag hade tänkt mig när jag gick på casting för den svenska tävlingen, säger han när Järfälla Tidning når honom på telefon.

Vad kommer att hända nu?

– Jag ska vara Man Hunt Internationals ambassadör och ansikte utåt för tävlingarna, så jag kommer att skickas på en hel del uppdrag och aktiviteter. Det blir en del internationella uppdrag. Men jag tar det lite som det kommer.

Vill göra branschen mindre ytlig

Snart återvänder han till Shenzhen för att sitta med som jurymedlem i tävlingen Miss Bikini International.

– Det känns som att det kan ge en skjuts i det jag håller på med. Jag gör en del modelluppdrag redan idag. Jag själv är inte speciellt ytlig så jag vill jobba för att göra den här branschen mindre ytlig.

Hur ska du göra det?

– Jag ska försöka att bara vara mig själv när jag är ute på uppdrag och vara ödmjuk. Det är kul att vinna en sådan här titel, men det finns så många fler vackra människor därute med fina personligheter. Den här tävlingen var för mig inte bara fokuserad på utsidan. Det är minst lika viktigt för mig att ha kvar fötterna på jorden och vara ödmjuk.