Emelie Lindström kunde inte hålla sig. Nu är hon tillbaka på innebandyplanen. (Arkivbild). Foto: Chris Anderson

Världens bästa spelare gör comeback i Nackaklubb

Hon valdes till världens bästa innebandyspelare tre år i rad. 28 år gammal bestämde sig Emelie Lindström för att lägga klubban på hyllan. Fyra år senare gör hon comeback i Nacka Wallenstam.

  • Publicerad 16:15, 28 nov 2018

Nacka Wallenstam har ett ungt damlag som är nykomlingar i allsvenskan östra i innebandy. Det har inte hindrat dem från att ta nio raka segrar och att sikta på att gå upp i SSL, högsta serien.

Detta succélag toppar nu truppen med världens bästa spelare.

– Det ska bli spännande att ansluta till ett så ungt och otroligt talangfullt lag och jag hoppas att bidra med både rutin och förhoppningsvis några pinnar på det, säger Emelie Lindström i ett pressmeddelande.

32-åriga Emelie Lindström valdes till bäst i världen tre år i rad – 2011-2013. Hon är poängbäst i damlandslaget genom tiderna med 181 poäng på 81 matcher. På meritlistan finns tre VM-guld och tre SM-guld med Balrog och Djurgården.

28 år gammal bestämde sig Lindström för att lägga av. I en intervju i Innebandymagazinet i maj 2015 fick hon följande fråga:

Att göra comeback inom innebandyn är långt ifrån ovanligt, är det otänkbart för dig? 

Svaret:

– Jag kommer inte göra någon comeback på elitnivå. På sin höjd kommer jag spela i Råsunda med gamla Balrog-kompisarna i division 3. Men inte mer än så.

 Det är bara att gratulera Nacka Wallenstam till att denna legendar har ändrat sig.


Skriv upp dig på veckans sportsvep – få de bästa nyheterna från Stockholms sportvärld som nyhetsbrev!