Genrebild. Vargen på bilden är inte vargen som visat sig på Ingarö. Foto: Mostphotos

Vargen kom nära huset på Ingarö två gånger

En varg har strykit omkring på Golfvägen på Ingarö. Senast i går, på nyårsdagen, kom den mycket nära ett av husen. – Man får en sådan obehagskänsla när den kommer så nära, säger husägaren.

  • Publicerad 14:30, 2 jan 2018

Dagen före julafton, den 23 december, kom vargen in på gården på Golfvägen första gången.

– Vi har en liten anläggning för barn på tomten där de kan bygga kojor eller bara leka. Vi har rörelsedektorer på utebelysningen och jag tyckte det var skumt att den lyste hela tiden, berättar husägaren.

När hon gick ut för att undersöka varför lamporna lyste såg hon vargen som stod där, helt stilla.

– Jag är säker på att det var en varg, jag är biolog i botten och har sett varg tidigare. När jag ropade på min man sprang den iväg, berättar hon.

Kom tillbaka på nyårsdagen

Igår, på nyårsdagen, kom den tillbaka igen. På exakt samma plats.

– Jag fick en sådan obehagskänsla. Det är otäckt när den kommer så nära husen. Jag tänker på grannarna som har småbarn. Kanske den kom tillbaka till vår tomt för att söka skydd på den lilla lekanläggningen, säger hon.

Hon tror inte att det är den så kallade Södertörnsvargen, för hon såg inget halsband.

– Nu blev jag väldigt chockad båda gångerna, men jag tror inte att den hade något halsband. Tyvärr fångade jag den inte på bild, men nu har jag med mig mobilen hela tiden för att vara beredd om den skulle dyka upp igen.

Flera observationer under julhelgen

Mitt i berättade den 27 december om att en varg har siktats både i Nacka och i Värmdö under jul- och mellandagarna. De har rapporterats in till Länsstyrelsernas rovobs-tjänst. Länsstyrelsen har inte kunnat bekräfta att det är en varg eller vad det är för varg som rör sig i området.