Pamela Zeghbi är säker på att det var en varg hon såg. Foto: Mostphotos

Varg siktad i Väsby: ”Hundra procent säker”

De senaste dagarna har länsstyrelsen fått in flera rapporter om varg i Väsby. Pamela Zeghbi är en av Väsbyborna som säger sig vara säker på att ha sett rovdjuret. – Jag är hundra procent säker på att det var en varg, säger hon.

  • Publicerad 15:46, 17 dec 2018

Sedan i torsdags har länsstyrelsen fått in tre rapporter om varg i Väsby. De inrapporterade observationerna har skett i Runby.

– Jag har sett att en rapport kommit in, men jag vet inte om den är kvalitetssäkrad än, säger Tobias Hjortstråle, vilthandläggare på länsstyrelsen.

Måste spåras i flera kilometer

För att kvalitetssäkra rapporten krävs att en spårare, på uppdrag av länsstyrelsen, hittar spår ett visst antal kilometer.

– Man måste spåra ett antal kilometer för att kunna avgöra om det är en varg eller hund. Jag vet inte om det gjorts än i dag, säger Tobias Hjortstråle.

En som är säker på att det rör sig om en varg är Pamela Zeghbi. Hon såg den redan för två veckor sedan, när hon tog en cigarett på sina svärföräldrars balkong på Holmvägen.

– Då ser jag en varg på andra sidan som springer tvärs över vägen och in under balkongen, säger Pamela Zeghbi.

”Hundra procent säker”

Hon ropade på sin svärfar men när han kom ut på balkongen var djuret borta.

– Det var bara jag som hann se den, så ingen i familjen trodde på mig. De sa att jag säkert sett en hare eller en hund, men jag är hundra procent säker på att det var en varg.

I chocken hann hon inte fånga djuret på bild.

– Det är ingenting man ser varje dag, så jag blev lite chockad. Jag var så upptagen med att titta på den så jag hann inte få upp mobilen.

Fler vittnar om varg i Väsby

Men nu får Pamela uppbackning. I Facebook-gruppen ”Det är i Väsby det händer :-)” vittnar flera om att ha sett vargen i Väsby.

– När jag såg det så tänkte jag: ”Yes! Äntligen fler som har sett den”, säger Pamela.

Pamela säger sig vara säker på att ha sett varg i Väsby tidigare. Förra sommaren satt hon i bilen med en tjejkompis när ett vargliknande djur plötsligt kom nära. Hon tror att det kan vara samma djur som nu är tillbaka.

– Jag vet inte om det är exakt den vargen, men eftersom jag inte sett någon varg sedan förra sommaren så tänker jag att det måste vara den.

Har du fångat vargen på bild? Mejla victor.munther@mitti.se