Gåva. Alla anställda på Vård- och omsorgsförvaltningen får gåva som tack för arbetet under pandemin. Foto: Mostphotos

Vårdpersonal får lokal tackgåva

2 000 Enköpingskort ska delas till en av kommunens förvaltningars anställda, som tack för hjälpen under coronapandemin.

  • Publicerad 20:20, 15 jun 2020

Coronapandemin har påverkat samtliga kommunens förvaltningar på ett eller annat sätt. En av de hårdast drabbade är Vård- och omsorgsförvaltningen. Nu ges samtliga medarbetare som lyder under förvaltningen en särskild sommargåva, som tack för arbetet under de senaste månaderna.

– Vård- och omsorgsförvaltning har varit hårt belastad och har ändå klarat av att på ett imponerande sätt säkerställa material och bemanning. Pandemin har krävt otroliga insatser av medarbetare under hela våren. Vi är många som är stolta över den kvalité och uthållighet som vård- och omsorgspersonalen levererat. Därför vill vi ge medarbetarna en sommargåva som en uppskattning för deras helhjärtade insats, säger Ingvar Smedlund, kommunstyrelsens ordförande, i ett pressmeddelande.

Lokalt presentkort

Gåvan är ett Enköpingskort laddat med 500 kronor. Ett presentkort som går att använda i flera lokala butiker, caféer och restauranger. Totalt kommer cirka 2 000 Enköpingskort att delas ut. Och att medarbetarna ges just ett lokalt presentkort är ingen slump. Även de lokala företagarna har drabbats hårt under pandemin.

– Företagarna drabbas hårt av pandemin och vi från kommunen gör vad vi kan för att stötta. Jag hoppas att den här gåvan kan underlätta lite för det lokala näringslivet i Enköping, säger Ingvar Smedlund.

Blåljus: Inbrott och stölder

Nyheter En hel stöld. En halv. Och en som avbröts.tisdag 27/10 11:21

Helgens blåljus: Cykel värd 115.000 kr stulen / Hundägare vägrade koppla hund / Misshandel på torget

Nyheter En hundägare vars hund bitit andra tidigare vägrade koppla hunden på polisens anmodan. En cykel värd 115.000 kronor har stulits. På torget och på nattklubben bråkades det. Där är något av det som...måndag 26/10 12:33