Värdigt slut på säsongen för Rotebrolag

Vinst hela vägen blev det för killarna i P13 Rotebro IS i niomannacupen Global cup som ägde rum förra helgen. Ett fint avslut inför sommarlovet, enligt lagledaren Håkan Liljehäll. – Det var ju en sådan befrielse, vi spelar en jättefin fotboll, säger han.

  • Publicerad 09:47, 7 jul 2016

I helgen den 1-3 juli tog Rotebro IS FF P 13 hem segern med 28-0 i målskillnad i Global cup. Obesegrade i gruppspelet gick de sedan vidare till slutspel på söndagen. I finalen på söndagseftermiddagen den 3 juli blev det vinst med 6-0 mot Salem Rönninge.

När laget anmäldes till cupen var målsättningen från början att spela 11-mannafotboll men det blev 9-manna fotboll.

Under fredagen tog vann laget två gruppspelsmatcher, bland annat mot Enköping, dagen efter tog de hem två segrar till, blev gruppetta, gick vidare till kvartsfinal, därefter blev det semifinal som vanns på straffar. Och finalen blev en succé för laget.

Hur var deras reaktion?

De var ju jublande glada, det var ju en sådan befrielse för vi spelar en jättefin fotboll, Vi vill utveckla fotbollen så att det inte bara blir sparka och spring. Vi vill äga bollen och det är inte så viktigt hur det går så är det himla häftigt att det går att vinna även mot stora killar som spelar en annan typ av fysisk fotboll, säger lagledaren Håkan Liljehäll till Mitt i.

Ett knep som tydligen funkade för laget var att inte fokusera så mycket på att komma till avslut efter anfall, något som tröttade ut motståndarna.

– Vi kunde fortsätta spela fin fotboll och vi vann utan att släppa in ett enda mål. Det blev 28-0 i målskillnad och det var häftigt även om det inte är det vi fokuserar oss på, säger han.

Nu blir det sommarlov för laget, i augusti är det dags för Sankt Erikscupen och det blir en lång säsong som fortsätter in i mitten av oktober. Målet är inställt på att spela 11-mannafotboll nästa år.

– Det blir skönt att gå på sommarlov med en sådan cupseger, avslutar Liljehäll..

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Sollentuna centrums uppmaning: ”Planera ditt besök”

Nyheter "Vi följer noga de riktlinjer som Folkhälsomyndigheten går ut med." Från och med i går och till den 19 november uppmanas alla i Stockholm att bland annat avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker och köpcentrum. Sollentuna centrum förklarar att man ända...fredag 30/10 16:42

Så agerar kommunledningen på de skärpta coronakraven

Nyheter Uppmanar all sin egen personal att jobba hemifrån. Kommunledningskontoret hade i förmiddags möte med samtliga partiers gruppledare för att informera om hur Sollentuna kommun agerar med anledning av de skärpta coronaråden som regionen gick ut med i...fredag 30/10 16:40