Stöld. Två personer blev av med väldesaker från deras bilar i veckan, när de var parkerade utanför Arninge centrum. Foto: Claudio Britos

Värdesaker stals från bilar i Arninge

I veckan blev två personer av med värdesaker från sina bilar på en parkering i Arninge. Nu uppmanar polisen förare att kolla så bilen verkligen är låst.

  • Publicerad 15:46, 25 nov 2020

Den 23 november runt fyra, fem på eftermiddagen blev två personer bestulna på föremål från deras bilar när de var parkerade på parkeringen utanför Arninge Centrum.

Båda personerna parkerade och lämnade bilen. När de kom tillbaka till bilarna efter en halvtimma uppmärksammade de att någon eller några varit inne i deras bilar.

Det ena brottsoffret blev av med en surfplatta och det andra brottsoffret blev av med en nyinköpt klocka till mobiltelefonen.

Fjärrnyckel blockerades av sändare

Gemensamt för händelserna var också att det inte fanns någon skada på bilen.

"Båda brottsoffren hade låst bilen med fjärrnyckeln men ingen av bilarna gick att öppna med detsamma när brottsoffer kom tillbaka.", skriver polisen på deras hemsida.

Polisen menar att man genom en störsändare blockerar ut den signal som skickats från nyckeln till bilen när man låser och larmar den.

– Det inträffar oftast i samband med när konsumtionen av varor är som störst, exempelvis julhandeln, säger Jonas Nilsson, kommunpolis i Täby.

Polisen uppmanar nu alla att kolla en extra gång innan man lämnar bilen så att fordonet verkligen är låst.

Händelsen rubriceras som stöld. Ingen är ännu gripen för brottet.

Så minskar du risken för stölder i bil:

När du parkerar bilen, kontrollera att bilen verkligen går i lås innan du lämnar den. Om du hör att bilen går i lås, har du inte blivit utsatt för störningssändare.

Förvara bilnycklar på ett säkert ställe, lägg dem inte alldeles intill ytterdörren. Har du en bilnyckel utan nyckel, ha den gärna i en plåtburk.

Komplettera bilen med en godkänd rattkryck.

Lämna aldrig datorer, mobiltelefoner och andra värdesaker synligt i bilen.

Visa merVisa mindre