Ett nytt landmärke för Stockholm och en modern park med aktiviteter för både barn, unga och äldre. Det är stadens ambition med den nya stadsparken på Vårbergstoppen. Nu är den i princip klar.

– Parken är klar till 95 procent. Den är öppnad för allmänheten och lekprylarna är i full gång. Det vi har kvar att göra till våren är att montera upp ett väderskydd på lekplatsen mot regn och så att man kan få skugga när det är sol, säger Christina Bengtsson, projektledare på trafikkontoret.

Gräsmattorna är lagda men är än så länge inhägnade i väntan på att de ska ta sig. Sedan är allt klart.

Något för både små och stora

Parken har tre delar: Sagoskogen som är en lekattraktion för mindre barn där det bland annat finns en trollrestaurang, Äventyret som är en stor och spännande lekyta för större barn samt Upplevelsen som bland annat innefattar utsikten på toppen. Där finns det ett utsiktstorn för bland annat havsörn, och grytan där tanken är att man ska ha föreställningar av parkteatern, konserter, cirkus och valborgsfirande.

– Vi känner oss väldigt nöjda. Jag tycker lekplatsen är jättehäftig, säger Christina Bengtsson.

Även ett utegym har byggts på platsen. Parken har utformats i samarbete med Skärholmens stadsdelsförvaltning, miljöförvaltningen och exploateringskontoret.