”Var respekterad i alla politiska läger”

Lennart Stigle (L) var en av de mest erfarna politikerna i Upplands-Bro kommun. Trots sin bortgång vid 85 års ålder kommer han att vara kvar på valsedeln i höst, som en symbol för hans betydelse i politiken. Den 13 juni hedras han i kommunfullmäktige.

  • Publicerad 19:43, 12 jun 2018

– Han kommer att vara kvar längst ner på valsedeln, som det ankare han var i politiken, säger änkan Marianne Stigle.

Hon har delat sin makes engagemang för Liberalerna och är fortfarande aktiv i partiet. Hon lyfter fram hans positiva inställning till livet och människorna.

Var politikens ålderman

– Han kunde alltid skilja mellan sak och person och var väldigt intelligent.

Lennart Stigle gick bort den 24 maj, 85 år gammal. Inför höstens kommunalval var han politikens ålderman. Bland mängder av uppdrag tog han på senare år ansvar som kommunrevisor.

– Han har varit respekterad i alla politiska läger. Trots sin ålder var han alltid den som var öppen för ny kunskap och lärande, säger Martin Normark (L), gruppledare i Liberalerna i Upplands-Bro. 

Hedras av kommunen

I morgon den 13 juni kommer Lennart Stigle att hedras av kollegor över blockgränserna under kommunfullmäktiges sammanträde.

Vägarbetet på Granhammarsvägen stänger påfart tillfälligt

Påverkar dig som kör mot Stockholm. Vägarbetet på Granhammarsvägen går under kommande vecka, det vill säga vecka 20, in i ett skede där påfarten till E18 mot Stockholm behöver stängas av under perioden 17-23 maj.onsdag 12/5 10:31

Brand i Krägga

En brand i en gillesstuga i Krägga kunde släckas strax efter lunchtid på måndagen.måndag 10/5 18:08