Görs om. Mandelblomsgatans lekplats ska rustas upp. Foto: Fredrik Gustafsson

Var med och tyck till om hur den nya lekplatsen ska bli

Nyligen öppnades en helt ny lekplats på Älvdansen, snart invigs en intill Boglösarondellen. Nu är det även klart att lekplatsen på Mandelblomsgatan på Munksundet ska få sig ett rejält ansiktslyft. Och där ska Enköpingsborna själva få vara med och tycka till om utformningen.

  • Publicerad 14:19, 10 maj 2022

En ny stor lekpark håller på att byggas i Gånsta i närheten av Boglösarondellen.

Under hösten ska parkenheten på Enköpings kommun rusta upp lekplatsen på Mandelblomsgatan på Munksundet. Men vad som ska finnas i parken är ännu inte bestämt. Det ska nämligen Enköpingsborna själva få vara med och bestämma.

Mellan den 2 och 16 maj ligger en enkät ute på kommunens hemsida där invånarna får komma med synpunkter på vad den nya lekplatsen skulle kunna utformas och innehålla.

”Innan arbetet påbörjas vill vi höra dina synpunkter. Vad skulle du vilja ha på lekplatsen? Är det någonting du tycker saknas idag?” frågar Enköpings kommun Enköpingsborna på sin facebooksida.

Tanken är som sagt att den nya lekplatsen ska börja byggas i höst. Planen är att den ska stå färdig vinter/vår 2023.

Parkenheten kommer bland annat att byta ut lekutrustningen men även gallra bort en del buskar och träd för att göra platsen ljusare och mer tillgänglig för alla som besöker den.

Regionanställda ska tackas med Maggio-konsert

Nyheter Många regionanställda har slitit hårt under pandemin­. Nu ska de hyllas och tackas för sina insatser – med konsertbiljetter till Veronica Maggio och Eric Gadd.onsdag 25/5 9:39

BLÅLJUSRAPPORT: Krockade med container i Örsundsbro

Nyheter En man på fyrhjuling misstänks för ett flertal brott. Då polis försökte stoppa honom flydde han och krockade med en container. I övrigt i blåljusrapporten från måndagen: inbrott, drogbrott och stöld.tisdag 24/5 15:08