Nya lekplatsen i Gullingeparken. Foto: Stockholms stad Foto: Läsarbild Stockholms stad

Var med och fira nya parken

I morgon firas Parkernas dag. Lagom till dess är den nya lekplatsen i Gullingeparken i Tensta färdig att leka i och invigs stort under dagen. Rinkeby är det fokus på rörelse i Hindertorpsparken hela dagen.

  • Publicerad 15:53, 24 aug 2018

Mellan klockan 12-15 är det invigning av den nya lekplatsen med rutschkana, studsmatta och andra roliga saker, som ligger bakom Tensta centrum.

Under dagen blir det musikuppträdanden i ”toppklass” enligt Spånga-Tenstas hemsida. Tensta Basket kommer och provspelar den nya basketplanen och så blir det ansiktsmålning, mat, glass och fika för både barn och vuxna.

Allt är gratis.

Program:

Fika, glass, mat och Tensta basket under hela dagen.

12.30–12.40 Invigningstal av Sus Andersson.

13.00–15.00 Ansiktsmålning.

14.00–15.00 Musikuppträdande av Emma och KJ.

Fira rörligt i Rinkeby

I Rinkeby uppmärksammas Parkernas dag i Hindertorpsparken med rörelse som tema. Där öppnas ett nytt utegym och under dagen finns en intruktör på plats som ger tips på övningar.

Programmet i Rinkeby börjar klockan 11 och håller på till klockan 15.

11.00-11.30  Vid plaskdammen bjuds på teaterföreställningen Undra sa Flundra, en lekfull musikföreställning för barn i åldrarna 3 till 8 år med familj.

12.00-12.30 Möjlighet att testa på zumba till musik från mellanöstern med dansinstruktörer från Jallabina!

13.30-14.30 Ett nytt utegym öppnas i parken och gyminstruktör är på plats för att visa utrustning och exempel på övningar.

I Hindertorpsparken kommer det att finnas ett partytält under dagen med fika och vattenstation där man kan få en vattenflaska.

Representanter från stadsdelsförvaltningen är på plats hela dagen och informerar om alla 14 lekplatser som finns i Rinkeby-Kista och om vilka som planeras att rustas upp.