Vecka 25 så rapporterades det fyra nya fall av covid-19 från Upplands-Bro. Det här är en nedgång från de 9 fall som noterades under vecka 24. Sedan den 1 juli kan vi i Stockholm gå ut och njuta av sommaren och en mer öppen huvudstad med färre restriktioner. Men än är det inte över.

https://www.mitti.se/nyheter/nu-oppnar-stockholm-matcher-lopp-och-sena-kvallar-pa-krogen/repufx!q18k6KFK2vyu2R9Jbmplxg/

– Erfarenheter från andra länder har visat att smittan kunnat öka snabbt igen, även i länder med många vaccinerade. Därför vill jag be dig att fortsätta följa våra grundläggande råd ett tag till och att vaccinera dig med båda doserna vaccin så snart det erbjuds, säger chefläkare Elda Sparrelid i ett pressmeddelande.

Var fjärde vuxen är färdigvaccinerad

Fram till vecka 25 så har 11 501 vuxna Upplands-Brobor fått en första dos vaccin mot covid-19, det här motsvarar 51 procent.

Men hur ser det ut med dos 2? Här är siffran 26 procent av den vuxna befolkningen. Det betyder alltså att ungefär var fjärde invånare är färdigvaccinerad.

https://www.mitti.se/nyheter/600-000-fardigvaccinerade-i-stockholm/repuga!XasXZ8Iz9xGq0ow8AIPjjA/

När vaccinationsarbetet summerades för vecka 25 har man i Stockholms län fördelat 983 018 doser såhär långt, det här motsvarar att 53 procent av den vuxna befolkningen fått en första dos vaccin.

Siffrorna kommer från Nationella Vaccinationsregistret och har analyserat av Newsworthy.