FHM. 2,7 miljoner svenskar har fått minst en dos, meddelade Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, under torsdagen. Foto: Mostphotos/FHM (kollage)

Var fjärde vuxen har fått en dos

Samtidigt som smittspridningen fortfarande är hög ökar antalet vaccinerade mot covid-19 i allt snabbare takt. 25 procent av den vuxna befolkningen i Sigtuna har nu fått minst en dos.

  • Publicerad 09:10, 7 maj 2021

Under torsdagen meddelade Folkhälsomyndigheten att över en miljon konstaterat smittade fall nu har rapporterats i Sverige.

Samtidigt vaccineras allt fler. Tidigare i veckan meddelade Region Stockholm att man nu inleder den sista fasen i massvaccineringen.

I den senaste rapporten framgår det att 9 451 personer i Sigtuna har fått minst en dos. Det motsvarar ungefär 25 procent av den vuxna lokalbefolkningen vilket gör att kommunen ligger efter de flesta andra kommunerna i landet.

Totalt i Stockholms län har 26,9 procent fått minst en dos. Flest vaccinerade i regionen hittar man i Norrtälje, där 46,9 procent har fått en dos, och minst i Sundbyberg där siffran är 21 procent. Totalt 2 769 411 personer rapporterats fått minst en dos vaccin i Sverige.

– Vi närmas oss tre miljoner vaccinerade personer i Sverige, säger Karin Tegmark Wisell, avdelningschef på Folkhälsomyndigheten, under dagens presskonferens.

Ett rapporterat dödsfall

I Sigtuna rapporteras 114 nya fall av covid-19 under vecka 17 vilket är en kraftig minskning efter toppen för ett par veckor sedan. Ett dödsfall har också rapporterats.

Folkhälsomyndigheten meddelade under presskonferensen att över en miljon har konstaterat smittade i Sverige. Samtidigt ser man en nedåtgående trend.

– Det är en långsam minskning. Den trend vi ser är att det fortsätter nedåt, men mycket stort antal fall på nationell nivå, säger Karin Tegmark Wisell.

I Stockholms län rapporterades 8 350 nya fall, jämfört med 8 013 under vecka 16. Över de senaste veckorna ser man dock även här en trend nedåt.

– Man har vänt vad som verkar vara en topp, säger Tegmark Wisell.

Covid-19 i Sigtuna vecka 17

Antal nya bekräftade fall i Sigtuna: 114

Antal avlidna sedan pandemins start (t.o.m 6/5): 103

Andel vaccinerade över 18 år, en dos: 25,2 procent

Andel vaccinerade över 18 år, två doser: 6,51 procent

Källa: Folkhälsomyndigheten/Socialstyrelsen

Visa merVisa mindre

Polisen söker vittnen efter mordet

Nyheter Fortfarande ingen gripen: "Flera personer inblandade" En tonåring blev mördad vid Märsta båtklubb i början på mars. Polisen har ännu inte gripit någon misstänkt för mordet.måndag 14/6 12:24

Ny lägstasiffra i antalet smittade

Nyheter Sigtuna fortfarande en bit efter i vaccineringstakt Vaccineringstakten är fortsatt hög och smittspridningen låg i norrort, enligt Folkhälsomyndighetens senaste rapport. "Umgås i en så liten krets som möjligt" uppmanar Anders Tegnell.fredag 11/6 10:26

De prisas för forskning om historien

Nyheter Ragnar och Bo har grävt upp Sigtunas okända historia Varje år delar Sigtuna Hembygdsförening ut ett Kulturpris vid nationaldagsfirandet. Det gick i år till Ragnar Fornö och Bo Jansson som forskar i stadens historia.torsdag 10/6 15:40

Sjuksköterskestudent gav tio gånger för hög dos

Nyheter Anmäls. Danderyds sjukhus lex Maria-anmäler misstaget. En patient på Danderyds sjukhus fick vårdas flera dagar extra efter att ha fått en för hög insulindos av en student. Nu lex Maria-anmäls händelsen.tisdag 8/6 11:30