Var fjärde person som är över 18 år har nu fått två sprutor i Sigtuna.

Det visar den senaste veckorapporten från Folkhälsomyndigheten (FHM). Samtidigt visar statistiken på en fortsatt tydlig trend nedåt i smittspridning.

I Sigtuna smittades endast sju personer vilket är en ny lägstanivå sedan pandemins start. Det sjunker kraftigt bland smittade i Sigtuna. För nionde veckan i rad har smittspridningen sjunkit kraftigt.

Under torsdagens presskonferens påminde statsepidemiolog på FHM, Anders Tegnell, om att de allmänna råder fortfarande gäller, och uppmanade till försiktighet.

– Midsommar börjar närma sig. Det är de vanliga råden som gäller, håll avstånd försök hålla fester utomhus, säger han.

https://www.mitti.se/nyheter/rekordlag-smitta-pa-en-vecka/repufq!0Xl3PeJG7WYh7LVvQvYhw/

Så många smittades

Enligt Smittskydd Stockholm rapporterades bara 431 nya fall i hela Stockholms län, under vecka 24.

Dessvärre rapporterades två nya dödsfall i Sigtuna.

Hög vaccineringstakt

Ungefär 4,5 miljoner svenskar har nu påbörjat eller avslutat sin vaccinering, motsvarande 55 procent. Cirka 33 procent har fått två doser.

Över 90 procent av befolkningen som är 65 år eller äldre har fått minst en dos.

– Andelen som har fått två doser ökar även i de något yngre åldersgrupperna, sa Anders Tegnell under dagens presskonferens.

Vaxholm är en av kommunerna i Stockholms län med högst vaccineringstakt, där 66 procent har fått minst en dos. Det kan jämföras med Sigtuna och Botkyrka där samma siffra är 47 respektive 42.

Totalt har 17 791 personer i Sigtuna fått sin första vaccindos fram till vecka 24.

Snart har alltså hälften av Sigtunaborna fått har fått minst en dos vaccin och 25 procent har fått två doser i Sigtuna kommun.