Väpnat rån mot tobaksleverans

Ett grovt rån inträffade mot en varuleverans i Skärholmen under måndagsmorgonen. Brottsoffren hade bakbundits av rånarna som var beväpnade med kniv.

  • Publicerad 10:06, 23 maj 2016

Ett stort antal polispatruller och en helikopter söker just nu en grupp gärningsmän som ska ha rånat en varuleverans i Skärholmen centrum. Gärningsmännen ska enligt uppgifter till polisen ha varit en omkring sju personer, eller flera. Två av gärningspersonerna var beväpnade med kniv och ett tillhygge.

Polisen fick ett larm vid 9.23 i morse om att en person hade i ett garage i Skärholmen sett ett gäng personer som uppträdde underligt.

– De bar luvjackor på ett konstigt sätt med tanke på värmen, säger Towe Hägg på Stockholmspolisen.

Kort därefter ska polisen ha fått ett larm om att ett rån hade skett mot en varuleverans av tobak i Skärholmen centrum. Rånet ska ha skett i närheten av ÖoB. Personalen som arbetade med varuleveransen hade bakbundits av rånarna. Enligt polisen ska brottsoffren inte ha behövt ambulanssjukvård.

– Gärningsmännen ska ha tillgripit tobaksvaror och kört iväg. Just nu söker vi efter gärningsmännen, säger Towe Hägg.

Gärningsmännen ska ha kört iväg i två fordon som beskrivs som ljusa skåpbilar. Vid elvatiden på måndagen hade polisen anträffat en ljus skåpbil i Sätra som man undersöker.

Polisen är på plats i Skärholmen och pratar med personer som kan ha fler uppgifter. Området där rånet skedde är avspärrat.