KNARK OCH KONTANTER. När polisen genomförde fordonskontroller slutade det med att fyra personer anhölls misstänkta för en mängd olika brott. Foto: Google Maps / Mostphotos

Vapen, knark och kontanter hittade vid fordonskontroll

I samband med fordonskontroller i Haninge upptäckte polisen både vapen, kontanter och narkotikaklassade tabletter.

  • Publicerad 20:17, 24 mar 2021

Det var under tisdagskvällen 23 mars som polisen genomförde fordonskontroller i Haninge. En bil stoppades när den körde på gångvägar i Brandbergen. I bilen satt en man och en kvinna i 25-årsåldern som hade en större mängd kontanter på sig, skriver polisen i en händelserapport.

Polisen hittade vid ytterligare en genomsökning av fordonet ett skarpladdat vapen, dopingpreparat och ytterligare en stor mängd kontanter.

Mannen och kvinnan greps och anhölls senare av åklagare, misstänkta för grovt vapenbrott, grovt penningtvättsbrott, rattfylleri och ringa dopingsbrott.

Många bilinbrott i Haninge under samma natt

Ytterligare bil stoppades

Senare samma kväll stoppade en bil i Jordbro. Två män befann sig i bilen och polisen upptäckte att de hade en kniv. Vid närmare genomsökning hittade polisen även 4 000 narkotikaklassade tabletter.

De två männen, som är 35–40-årsåldern, greps och är nu anhållna misstänkta för narkotikabrott, rattfylleri, och brott mot knivlagen.

En man knivskuren i lägenhet i Brandbergen