Stopp. Skivsamlingen som samlar damm kan vara värd tusenlappar. Foto: Most photos

Vänta! Skivsamlingen kan vara värd tusenlappar

Tänk en vända till innan du kör ner ett vårstädningslass till Återvinningscentralen. Lasset kan vara värt tusenlappar – särskilt om du har ett gäng CD-skivor på flaket.

  • Publicerad 14:23, 10 apr 2017

Många har ingen aning om att de har en skatt i garaget.

Våren är på intåg. Det betyder också för att det är högsäsong för vårstädningen. Men tänkt efter både ene och två gånger innan du kör ett lass till Återvinningscentralen. Det kan finnas tusenlappar att tjäna.

Enligt en undersökning som auktionssajten Tradera nyligen gjort. Undersökningen visar att den genomsnittlige svensken har oanvända kläder, skor och andra prylar till en volym av fem flyttkartonger till ett uppskattat värde av 15 883 kronor.

– Många har ingen aning om att de har en skatt i garaget, och våren är en av de bästa tiderna på året att rensa ut och se över vad man faktiskt har och inte längre behöver. Dessutom är det högsäsong på Tradera vilket ökar chanserna för att skrapa ihop en rejäl slant, säger Sofia Hagelin som är presschef på Tradera.

De prylar som säljer allra bäst i Håbo och Uppsala län just nu är barnkläder, damkläder, vinylskivor och svensk keramik och porslin.

Men i statistiken över kategorier som har ökat mest i början av 2017 i jämförelse med samma period förra året handlar det om en kategori som länge varit dödförklarad – CD-skivan. Sofia Hagelin ger sin förklaring kring varför CD-skivor går så bra just nu:
– Jag tror att det är en naturlig reaktion på digitaliseringen av vår vardag och de digitala musik-, film och streaming-tjänsterna som har tagit över idag. Som kontrast vill man vill ha något fysiskt att hålla fast vid, kanske en samling och i många fall handlar det även om nostalgi.

Och att lägga ut ett gäng CD-skivor på någon annonssajt på nätet kan bli en god affär. De flesta CD-skivorna säljs för omkring 39 kronor.

Också svenska frimärken säljs mer och mer i Uppsala län.

Tips inför vårrensningen:

Det går oftast att sälja mer än vad man tror.

Det som inte har ett värde för dig har kanske ett högt värde för någon annan.

Kolla vad prylarna går för på Tradera. Tänk säsong! Nu är en bra tid att sälja prylar för trädgård, uteliv, båt och cykel. Spara snöskyffeln till första snön har landat i november.

Rensa ut sådant som du inte har använt det senaste året.

Tag hjälp av hela familjen och bestäm vad ni ska göra för kul för pengarna ni får in.

Visa merVisa mindre

JO riktar covidkritik mot Livgardet

Sjuka och friska isolerades. Då ett covidutbrott inträffade hos Livgardet valde Försvarsmakten att isolera en hel pluton i enkelrum, både sjuka och friska. Nu kritiserar Justitie­ombudsmannen hanteringen och kallar den ”ytterst...fredag 20/5 13:53