22-åringens vänner hade svårt att förstå varför just han blivit skjuten. Foto: Claudio Britos

Vännerna sörjer efter dödsskjutning

Nära och kära till den 22-åring som sköts till döds i Segeltorp centrum samlades i eftermiddags på platsen för att sörja. "Han var den ödmjukaste jag kände, den sista jag trodde skulle råka ut för det här", säger en av hans barndomsvänner.

  • Publicerad 18:32, 22 okt 2018

"Vi ses på andra sidan bram! Vi är bara sena som vanligt", står det på en handskriven skylt som är omgiven av bilder på en ung man och ett täcke av röda och vita rosor.

Den unga mannen bodde i Nacka och han blev endast 22 år gammal. Sent igår kväll sköts han i Segeltorps centrum och han avled senare på sjukhus.

På eftermiddagen dagen efter har runt 30 av hans nära och kära samlats på platsen för att minnas och sörja. Det som hörs är gråten.

En man i 20-årsåldern som precis har kommit dit kramar om sina vänner hårt och länge samtidigt som han skakar på huvudet. Runt om dem står många helt stilla och stirrar rakt fram med tom blick. Vännerna har svårt att förstå hur det här kunde hända just honom.

– Samhället har förlorat en hjälte. Han var världens snällaste. Ofta när sådant här händer handlar det om personer i kriminella kretsar, men det här handlar inte om det. Jag tror bara han var på fel plats vid fel tid, säger en vän som har känt honom hela livet.

En annan av hans barndomsvänner säger att han hade ett hjärta av guld.

– Han var den ödmjukaste jag kände, den sista jag trodde skulle råka ut för det här, säger hon.

Lugnt i Segeltorp dagen efter dödsskjutning

Runt 30 personer hade samlats för att ta farväl. Foto: Claudio Britos

Ingen gripen

Skjutningen inträffade 22.44 på söndagskvällen. Flera vittnen ringde in till polisen och rapporterade att de hade hört ett flertal skott avlossas. Minst en misstänkt gärningsman ska ha setts lämna platsen på en moped.

På måndag eftermiddag hade polisen ännu inte gripit någon.

– Vi har gjort en teknisk undersökning på brottsplatsen och hållit förhör. Nu sammanställer vi det som vi har fått ihop än så länge i utredningen för att försöka skapa oss en bild av vad som har hänt, säger Nils Martling, polisens förundersökningsledare.

Skjutning i Segeltorp har ingen koppling till skolan

Sorgen över skjutna söner vänds till kamp

Foto: Claudio Britos