Varje år delar Centerpartiet i Upplands Väsby ut Guldklövern, en utmärkelse till personer, organisationer eller företag som gör extraordinära insatser.

I år går priset till föreningen Vänner i Väsby, som arbetar med att minska ensamheten hos (främst) de äldre i kommunen.

Motiveringen lyder: "För ert viktiga arbete att skapa en gemenskap och minska social ensamhet i kommunen. Er verksamhet i Rubinen och Väntjänsten skapar ett sammanhang för alla att kunna delta i och ökar tryggheten för individen och i Upplands Väsby."

"Man behöver inte vara ensam"

– Man behöver inte vara ensam, det finns en styrka i att vara tillsammans. Det finns ett stort behov av Vänner i Väsby i kommunen och därför är det så kul att Centerpartiet uppmärksammar vår verksamhet. Vi behöver bli fler och efterfrågar alltid nya volontärer, ta gärna kontakt med oss, säger volontärerna Herbert Stadeus och Kerstin Wikfeldt.

Under en solig förmiddag i maj överlämnades priset, som består av en utmärkelse och 5 000 kronor, till volontärerna i Vänner i Väsby av Centerpartiets Melinda Khan och Ann-Christin L Frickner.

Förra årets Guldklöver gick till kvinnojouren Mivida. Året dessförinnan var det föreningen Tiokampen som fick utmärkelsen.